Gazije – HGSS Osijek domaćini potražnim timovima HGSS-a iz cijele Hrvatske

hgss

hgss

Tijekom proteklog vikenda 24.do 26. travnja 2015. po prvi puta HGSS stanica Osijek bila je domaćin treningu Komisije za potrage i lavine HGSS-a na kojoj je sudjelovalo 36 potražnih timova sa psima iz cijele Hrvatske.

 

Budući da su potražni timovi iznimno vrijedan resurs u potragama za nestalim osobama, nužno je imati kontinuirane vježbe u svim vremenskim uvjetima i na svim terenima u Hrvatskoj upravo zbog toga što potražni timovi idu u potražne akcije po cijeloj Hrvatskoj.

 

Trening se održava svaki mjesec, a ovoga puta održan je u Gazijama gdje su ugodno vrijeme, kao i novi tereni za većinu pasa i njihovih vodiča, poslužili za stjecanje novih vještina i iskustava  potražnih timova te za provjeru spremnosti iskusnih i licenciranih potražnih timova za sudjelovanje u potražnim akcijama. Osim toga, uvježbavala se poslušnost i socijalizacija pasa kao i rad s psima koji rade trail metodom traganja.

U radnom posjetu treningu KPL bila je Zapovjednica civilne zaštite Osječko-baranjske županije Ružica Bartoloti sa suradnicima te zamjenik načelnika općine Feričanci Mirko Jurčević kojima je prezentiran način rada s potražnim psima kao i zapovjedno vozilo HGSS-a.

 

Sudionici treninga bili su smješteni u planinarskoj kući “Tivanovo” u Gazijama.

Pročitajte još