Gal Marguč potpisao za RK NEXE do 2025. godine

U iduće dvije sezone dres RK NEXE-a nosit će Gal Marguč, 26-godišnje desno krilo koje u Našice stiže iz RK Celje Pivovarna Laško. Rođeni Celjanin svoje je prve rukometne korake napravio sa sedam godina u RK Celje gdje je prošao sve selekcije. U seniorsku ga je momčad s 18 godina ubacio tadašnji trener Branko Tamše, koji ga je trenirao punih pet godina, a od tada (2014.) pa do danas Gal je odigrao ukupno 352 utakmice i postigao 986 pogodaka, a drugi je najbolji strijelac kluba u EHF Ligi prvaka.

Gal Marguč nakon devet godina provedenih u RK Celje, s kojim je osvojio osam titula prvaka i pet puta Kup Slovenije, odlučio je karijeru nastaviti u RK NEXE. Inače Marguči su prava sportska obitelj, Galov stariji brat Gašper standardni je reprezentativac Slovenije i igrač mađarskog rukometnog diva Veszprema, a mlađi brat Maj također igra rukomet u mlađim selekcijama RK Celje Pivovarna Laško. Zanimljivo, sva trojica su ljevaci, a njihov otac Matjaž također je kratko igrao rukomet i mali nogomet te se bavi i skijanjem. Djed Ernest Marguč također je poznati rukometaš, točnije nekadašnji vratar RK Aero Celje sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

Gal Marguč:

“Do suradnje je došlo vrlo brzo, nakon razgovora sa sportskim direktorom Vedranom Zrnićem koji mi je predstavio viziju i planove kluba, nisam previše razmišljao. Svidjela mi se ideja i što je najvažnije mislim da se i ja vidim u tome. Naravno da je jedna od presudnijih stvari bila i činjenica da je trener momčadi Branko Tamše kojega jako dobro poznam i znam kako radi, a što je najvažnije i on pozna mene i vrlo dobro zna što i koliko mogu. Iskreno, moja su očekivanja velika, želim još napredovati i veselim se što ću svoju poziciju dijeliti s Fahrudinom Melićem koji je vrhunski igrač, pa se nadam da ćemo skupa dobro funkcionirati na desnom krilu. Neke igrače poznajem od prije i želja mi je da ekipa bude na top razini, sve zajedno nas očekuje puno novih velikih izazova. Prije svega borba za titulu u domaćem prvenstvu i Kupu i, naravno, na europskoj rukometnoj sceni, gdje je RK NEXE u proteklim sezonama ostvario odlične rezultate. Nadam se da ću svojim znanjem i iskustvom doprinijeti još većim uspjesima i iskreno se veselim dolasku u Našice.”

Od iduće će sezone tako uz trenera Branka Tamšea, već starosjedioca Andraža Velkavrha te Marka Bezjaka, koji je već ranije potpisao ugovor, “slovenski kvartet” činiti i najnovija akvizicija RK NEXE-a Gal Marguč, kojemu su Gromovi poželjeli dobrodošlicu i super uspješne dvije sezone u dresu novog kluba!

Izvor: RK NEXE; Foto: David Valant

Pročitajte još