Našice – Pokazna vježba DVD-a

dvdvjezba22_9_1aa

DVD Našice u sklopu svojih aktivnosti vrši i edukaciju djece i mladeži kako se ponašati u stresnim situacijama kao što su npr. požari, potresi i sl.

Ponukani ranijim iskustvom, da su djeca kritična grupa u kriznim situacijama, odlučili smo u suradnji sa ravnateljicom Osnovne škole Dore Pejačević, gđom. Slavicom Zrilić, napraviti jednu pokaznu vježbu u kojoj bi osim pripadnika DVD-a Našice sudjelovala djeca i njihovi nastavnici. Vježba je održana u četvrtak 22. rujna 2011. u 16:30 sati.

{youtube}ry03NGxneC8{/youtube}

dvdvjezba22_9_2aa

dvdvjezba22_9_3aa

Nakon zvona za požarnu opasnost nastavnici su izveli svoju djecu iz razreda putovima evakuacije, koji su ranije predviđeni, i odveli ih na za to predviđeno sigurno mjesto. Po dolasku vatrogasci DVD-a Našice utvrdili su da su sva djeca na sigurnom i krenuli su s „gašenjem“ sportske dvorane koju je zahvatio požar.

 

Po završetku akcije gašenja uslijedilo je grupno fotografiranje svih sudionika ove pokazne vježbe.

Zahvaljujemo se Osnovnoj školi Dore Pejačević koja nam je omogućila da ovu edukativnu vježbu održimo na njihovom objektu.

dvdvjezba22_9_4aa

O ovom događaju možete pročitati više u novinama Slavonsko Oko koje uskoro izlazi i biti će u prodaju na svim kioscima diljem lijepe naše Slavonije.

Pročitajte još