DVD Velimirovac održao redovnu godišnju izvještajno izbornu skupštinu

Početak je godine koji je inače poznat po godišnjim skupštinama sportskih klubova, udruga i društava. Tako je bilo i u petak u Jelisavcu kada je DVD Velimirovac održao svoju 91. redovnu izbornu godišnju skupštinu. Razlog održavanja skupštine DVD-a Velimirovac u domu DVD-a Jelisavc je obnova (zbog obujma, bolje reći izgradnja) novog društvenog doma Velimirovac i odličnih odnosa između ova dva društva.

Zbog epidemioloških mjera i ova skupština je održana pod posebnim uvjetima, sa smanjenim brojem članova, bez djece i uz puno manji broj gostiju.

Na skupštini su uz članove društva DVD-a Velimirovac, bili prisutni predstavnici ostalih udruga, društava i sportskih kolektiva koji djeluju na području Velimirovca kao i predstavnici Grada Našica, gradonačelnik Josip Miletić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Našica Krešimir Kašuba, predsjednik Vatrogasne zajednice Našice Vlatko Gašić, Zapovjednik JVP Našice Danijel Matković, Ivan Certić župnik župe Gospe Fatimske Velimirovac, predsjednik Mjesnog odbora Marin Knežević i drugi uvaženi gosti i prijatelji društva.

Na skupštini je podneseno opsežno izvješće o radu u 2020. godini, financijsko izvješće, izvješće nadzornog odbora te je usvojen plan rada i financijskog poslovanja za 2021. godinu.

U izvješću o radu zapovjednika Alena Repa istaknut je rad u posebnim uvjetima zbog pandemije, ali i zalaganje svih članova kako bi i u 2020. turbulentnoj godini društvo što bolje i više radilo. Odrađeno je 8 radnih sjednica, jedna izvanredna sjednica zbog usvajanja novog Statuta o usaglašavanju s novim Zakonom o vatrogastvu. Nažalost izostala su školovanja i obrazovanja kao i vatrogasna natjecanja. Zbog novonastale situacije, a vezane uz privremeno iseljenje iz starog doma zbog rekonstrukcije i izgradnje – dogradnje novog, sva oprema je uspješno raspoređena po privatnim kućama i garažama, a uspješno je i osigurana jedna privatna prostorija u kojoj se odvijaju sastanci i daljnji rad društva.

Društvo je u prošloj godini sudjelovalo u nekoliko desetaka intervencija, a pogotovo kada je prirodna nepogoda, jak vjetar u mjesecu kolovozu poharala našički kraj i kada su stradala mnoga krovišta i veliki broj stabala koja je trebalo otkloniti. Zapovjednik Alen Rep je također istaknuo odličnu suradnju s drugim društvima, kao i JVP Našice.

Nakon izvještaja o radu društva koje je iznio zapovjednik uslijedio je glasanje za nove članove Upravnog odbora, Zapovjedništva i izaslanike. Tako je u Upravni odbor za predsjednika novi – stari predsjednik Drago Kardum, zapovjednik Alen Rep, tajnik je Dalibor Hajduk, dok je blagajnik ostao Dalibor Kranjec. Članovi Upravnog odbora su Ivica Šimunek, Ivica Žunić, Antonio Balen, Bruno Šimunek, Denis Dundović, a za spremištara je izabran Dino Rep i Ivan Markotić.

U zapovjedništvo izabrani su kao zapovjednik Alen Rep, dozapovjednik Ivica Žunić, tajnik Dalibor Hajduk, spremištar Dino Rep, dok su članovi Antonio Balen, Dalibor Kranjec, Bruno Šimunek, Denis Dundović, Ivan Markotić i Davor Zubak.

Izaslanici Vatrogasne zajednice su Drago Kardum i Alen Rep.

Za novog starog predsjednika ponovo je izabran Drago Kardum koji je naglasio kako je vatrogasac već 30 godina i kako mu predstavlja veliku čast pomagati na ovaj način drugima. Isto tako, predsjednik Kardum je istaknuo kako društvo broji preko 70 članova što je lijep broj u odnosu broja stanovnika koje broji mjesto Velimirovac. 

– Pošto se naš dom gradi, u Jelisavcu su nam izašli u susret i dodijelili nam privremene prostorije. Radovi će trajati do studenog ove godine. Vjerujemo kako će ova godina biti bolja nego prošla što se tiče aktivnosti, a pogotovo jer bi trebalo započeti doškolovanje djece za vatrogasce. U naše društvo se ulaže, dobili smo vrlo vrijedno kombi vozilo, a dobit ćemo i navalno vozilo od Europske unije i to nam sve puno znači – izjavio je među ostalim predsjednik Drago Kardum koji se za kraj zahvalio svojim članovima što su ga ponovno izabrali, kao i čelnicima Grada Našica i Županiji na pomoći koju im pružaju.

Uvaženi gost skupštine bio je i predsjednik Gradskog vijeća Grada Našica Krešimir Kašuba koji je među ostalim izjavio kako se iz izvješća o radu vidi velika aktivnost, rad s mladima što sve posebno raduje, organiziranost i povezanost s drugim društvima u nizu akcija, a posebno se osvrnuo i na izgradnju novog društvenog doma u Velimirovcu.

Krešimir Kašuba

-Trenutno se nalazimo u prostorijama DVD-a Jeslisavac te se ovim putem i njima zahvaljujem na gostoprimstvu. U Velimirovcu se rade lijepe stvari koje će sigurno poboljšati kvalitetu života svih mještana. Naime, kao što svi znamo i što nas sve iznimno raduje, radi se na izgradnji novog društvenog doma koji će dijelom biti i vatrogasni što je stvarno jedna velika investicija koja će doprinijeti kvaliteti vatrogastva, kao i cijelom mjestu Velimirovac. Mještani su ga dugo čekali, jer je njihov dom bio u lošem i derutnom stanju i u njega se nije moglo više ulagati. Put do novog doma je bio sve samo ne lagan, a pošto sam Grad Našice nije mogao smoći tolika velika sredstva uspjeli smo do njih doći putem sredstava Europske unije. Dom će osim vatrogascima, služiti i svim mještanima udrugama i klubovima koji djeluju na području mjesta, a kao što ste mogli vidjeti, svojom će veličinom sigurno doprinijeti poboljšanju života u Velimirovcu. Isto tako, a važno je za spomenutu,  kako je i novo vozilo koje je društvo dobilo veliki dobitak za sve, jer će se s njim moći obavljati mnoge stvari koje su do sada bile nešto teže izvedive, a zahtjevale su i kudikamo veće troškove. – izjavio je među ostalim Krešimir Kašuba koji je i ovim putem zaželio vatrogascima što manje akcija i intervencija, a što više vježbi kao i želju da glavni moto društva bude što veća animacija ljudi. 

Nekoliko riječi za kraj rekao je i zapovjednik Alan Rep koji se posebno osvrnuo na rad s mladima u DVD-u Velimirovac.

-Imamo dvije dječje ekipe, mušku i žensku te ekipu koju čini mladež, djevojčice od 12 do 16 godina. One su se plasirale prošle godine na županijsko natjecanje, te unatoč koronavirusu, sastajemo se i vježbamo prema epidemiološkim mjerama i u grupama što više možemo. Uz to dobili smo i novo kombi vozilo koje će nam sigurno dobro služiti, a posebice djeci kojoj će biti komotnije kada budemo putovali. Ovom prilikom se zahvaljujem svima koji sudjeluju u radu društva, ali i onima koji svojom sposobnošću rade na tome da društvo iz godine u godinu podiže svoj nivo.

Pročitajte još