Đurđenovački mali maraton izvrsnom organizacijom ponovno privukao veliki broj natjecatelja

Jučer je Đurđenovac bio u znaku malog maratona, 9. po redu. U još jednom sjajnom izdanju okupio je brojne trkačke legende i uvažene goste iz svijeta sporta. Odlična organizacija popularne utrke bila je definitivno pravo osvježenje jer je ovo izdanje i ove godine bilo međunarodno. Treba napomenuti kako su se natjecanja održala u tri kategorije – dječje utrke, utrka građana te polumaraton.

Organizator ovog značajnog sportskog događaja bila je Općina Đurđenovac uz potporu Nogometnog kluba Đurđenovac, Kuglačkog kluba Đurđenovac, NEXE d.d., ali i drugih udruga, klubova i društava koji djeluju na području općine.

Povratak na poznatu utrku

Znak za početak utrke dao je olimpijac i bivši hrvatski plivački reprezentativac Tomislav Karlo – sudionik ljetnih olimpijskih igara u Atlanti, osvajač 4 medalje na LEN europskim prvenstvima u kratkim bazenima, europski rekorder u plivanju leđnim stilom i pobjednik FINA svjetskog kupa 2000. godine u disciplini 50 m leđno, a od 1997. godine dobitnik je Državne nagrade za šport “Franjo Bučar”.

Đurđenovački mali maraton se održavao u periodu od 1983. do 1989. godine. Bio je poznata tradicionalna utrka s povećim brojem sudionika i izvrsnim trkačima iz cijele bivše Jugoslavije, a prošle godine Đurđenovac se odlučio ponovno organizirati ovu kultnu utrku.

Igor Topalović, jedan od članova Organizacijskog odbora maratona se zahvalio načelniku Općine Hrvoju Topaloviću na podršci kao i klubovima te udrugama koji su sudjelovali u ovom hvalevrijednom pothvatu. „Ovogodišnja utrka je prošla onako kako je i planirano, a sretan sam što nas je vrijeme poslužilo. Također sam zadovoljan odazivom trkača, broj se pokazao većim od prošlogodišnjeg mada je on nešto manji u kategoriji polumaratona jer su nam se poklopile 4 utrke koje se odvijaju gotovo isti dan.” – zaključio je Topalović s nadom kako će se iduće godine održati jubilarno izdanje ove utrke.

Odlična konkurencija

U ženskoj kategoriju pobjedu je odnijela Tünde Szabó (1:21:30) iz Mađarske dok je pobjednik polumaratona u muškoj konkurenciji Ivan Maletić (1:15:29), član Atletskog kluba „Fit” Zaprešić.

„I prošle sam godine sudjelovao na ovoj utrci osvojivši treće mjesto dok sam ove uspio ostvariti najbolji rezultat. Istaknuo bih dobru konkurenciju, manje – više se svi znamo i do 14 kilometra bila je to praktički mrtva utrka kada sam ubrzao tempo i uspio zadržati vodeću poziciju.” – zaključio je Maletić koji je još pohvalio organizaciju utrke i najavio svoj dolazak iduće godine na 10. izdanje Đurđenovačkog malog maratona.

Rezultate svih natjecatelja možete vidjeti na Stotinki, a galeriju 9. Đurđenovačkog malog maratona na ovoj poveznici.

Pročitajte još