Dovršava se kružni tok u Strossmayerovoj ulici

 

Gradonačelnik Grada Našica, Krešimir Kašuba, u pratnji suradnika i predsjednika Vijeća mjesnog odbora, Darka Cerovskog, danas je obišao završne radove na novom kružnom toku Strossmayerove ulici, koji je dio šireg projekta rekonstrukcije i poboljšanja gradske infrastrukture. Ovaj projekt je proveden uz financijski doprinos Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Projekt, koji je započeo prije pet godina rekonstrukcijom i sanacijom dijela ulice do Markovca Našičkog u suradnji s Hrvatskim cestama, sada je dosegao svoju završnu fazu. Novi kružni tok ne samo da će povećati sigurnost svih mještana, posebice učenika i djece, već će i znatno poboljšati kvalitetu života stanovnika tog dijela grada.

Izgradnja kružnog toka predstavlja rješenje koje će znatno povećati sigurnost i kvalitetu života

Gradonačelnik Kašuba izrazio je zadovoljstvo napretkom i kvalitetom izvedenih radova.

„Ovo je značajno ulaganje u gradsku cestovnu infrastrukturu, s ukupnim iznosom od 362 tisuće eura. Ministarstvo za regionalni razvoj doprinijelo je s 50 tisuća eura, dok će preostali iznos biti pokriven iz gradskog proračuna. Posebno je važno istaknuti da je raskrižje na kojem se nalazimo bilo jedno od prometno najugroženijih i statistički najopasnijih, s najvećim brojem prometnih nesreća. Stoga, izgradnja kružnog toka predstavlja rješenje koje će znatno povećati sigurnost i kvalitetu života naših sugrađana.

Projekt obuhvaća dio Strossmayerove ulice, gdje smo prije pet godina započeli s rekonstrukcijom i sanacijom u suradnji s Hrvatskim cestama. Segment od semafora do Markovca, koji je sada u gradskoj nadležnosti, bio je izazovan zbog problema s oborinskim vodama. Kompletna infrastruktura je promijenjena, uključujući odvodnju, te je dodan obostrani nogostup s biciklističkim stazama i novom horizontalnom i vertikalnom signalizacijom.

Važno je napomenuti da će novi kružni tok biti otvoren za promet do Dana grada, 13. lipnja. Novom signalizacijom postići će se veća sigurnost nego prije, kao i poboljšanje kvalitete života stanovnika ovog područja. Radovi obuhvaćaju 140 metara ceste, uključujući i nogostup. Ovaj dio infrastrukture, koji su mještani dugo iščekivali, sada je dovršen, i s ponosom mogu izraziti zadovoljstvo kako s izvedbom radova tako i sa strpljenjem naših sugrađana. Sada napokon dobivamo ono što smo dugo vremena tražili.”

Značajno je povećana sigurnost prometovanja

Završetak ovog projekta predstavlja još jedan korak naprijed u razvoju grada Našica, istaknuo je predsjednik Cerovski.

„Želim izraziti zadovoljstvo zbog uređenja jednog od problematičnih dijelova grada Našica. Od raskršća u Ulici kralja Petra Krešimira do novog kružnog toka, mnogi problemi su riješeni. Osim što smo dobili modernu i lijepu prometnicu, značajno je povećana sigurnost prometovanja, a najvažnije od svega, poboljšana je kvaliteta života stanovnika. Jedan od najvećih problema, oborinske vode, sada je riješen i neće više uzrokovati poteškoće stanovnicima. U razgovoru s mještanima ovog dijela Našica, osjeti se zadovoljstvo i sreća što se konačno pristupilo uređenju. Nadamo se da će se, prema raspoloživim sredstvima, i ostatak ulice uskoro dovršiti. Ostaje još malo uljepšavanja, ali možemo biti istinski zadovoljni postignutim.”

Pročitajte još