Donna Vekić u rodnom Osijeku nastavlja misiju izgradnje javnih teniskih terena – na rasporedu je DNNA Ladies Tennis Tournament

Nakon dva uspješno održana turnira, 2020. i 2022. godine, Premier Tennis Tournament i ove se godine održava u Osijeku. O uspješnosti prethodnih turnira govore i dva, već otvorena, javna teniska terena, a ove godine, upravo za vrijeme turnira, otvorit će se i treći. Od početka pa do danas, cilj ove inicijative je isti – želja da Osijek postane prvi grad u svijetu sa sve četiri Grand Slam podloge, a njegovo ispunjenje sve je bliže. Tako će i ove godine Osijek biti glavni grad u promicanju tenisa te osnaživanja žena u sportskom i poslovnom svijetu. Jedinstveni teniski turnir poslovnih žena rekreativki, DNNA Ladies Tennis Tournament, organizira se pod inicijativom Donne Vekić, najbolje hrvatske tenisačice, a održat će se u njenom rodnom Osijeku od 17. do 19. svibnja 2024.

Tri dana turnira bit će savršena kombinacija sporta i rekreacije

„Ideja za ovaj turnir proizašla je iz želje da se podrži i osnaži ženska snaga u sportu i poslovnom svijetu. Cilj turnira je okupiti žene koje svakodnevno dokazuju da nemoguće postaje moguće, bez obzira imale u ruci laptop ili reket. Uvijek smo jednako snažne i podržavamo jedna drugu. I baš to se nadamo pokazati u Osijeku. Tri dana turnira bit će savršena kombinacija sporta, rekreacije, networkinga i relaksacije.” – izjavila je Donna Vekić te pozvala sve koji su u mogućnosti da se pridruže ovom turniru, bilo kao sudionici ili gledatelji.

Kotizacijom nastupa na turniru, u iznosu od 50 eura, podržava se projekt izgradnje javnih teniskih terena u Hrvatskoj pa tako svaka sudionica turnira svojom kotizacijom doprinosi izgradnji teniskih terena diljem Hrvatske. Ovaj projekt dobiva svoj nastavak baš u vrijeme turnira u Osijeku, pošto će se upravo tada javnosti otvoriti i treći javni teniski teren u Osijeku, koji je izgradila upravo ova organizacija, a koji će biti besplatno dostupan svima. „Cijela ova inicijativa nije samo vezana uz turnir, već je dio puno šire, meni vrlo važne priče, o promicanju tenisa i gradnji budućnosti sporta u mom rodnom Osijeku.” – zaključila je Donna.

Pročitajte još