Donja Motičina – Župan OBŽ posjetio općinu

VLADIMIR 1
VLADIMIR 1
Jučer je Donjoj Motičini boravio Osječko baranjski župan Vladimir Šišljagić koji je sa svojim suradnicima obišao općinu i projekte koji su gotovi ili su u završnoj fazi.

U obilasku općine uz župana bio je prisutan i načelnik općine Željko Kovačević koji je izrazio veliko zadovoljstvo županovim dolaskom kao i suradnjom koju općina ostvaruje sa županijom.

Osječko baranjski župan Šišljagić je nakon obilaska izrazio veliko zadovoljstvo viđenim te je istaknuo kako je Općina Donja Motičina svijetli primjer i kako se dobrim radom može puno napraviti za razvoj i dobrobit stanovnika.

„Ova općina prostorno nije velika, fiskalno nije izdašna, a investicijski je vrlo dinamična, pa stvarno moram izraziti zadovoljstvo viđenim.“ –rekao je župan koji je također među ostalim obišao i višenamjensku športsku dvoranu kao i mjesto gdje će se početi graditi zdravstvena ambulanta.

„Općina Donja Motičina je jedna od siromašnijih općina jer prihod po glavi stanovnika je ispod tisuću kuna, što znači i male prihode u blagajni. No upornim i marljivim radom događaju se razni kvalitetni projekti financirani sredstvima ministarstva, nacionalnih fondova i županije. Vidi se ubrzani razvoj Općine Donje Motičine i ovo je ono što ja volim. Posebno ću biti zadovoljan kada za nešto više od mjesec dana, u prigodi proslave Dana općine otvori novoizgrađena višenamjenska športska dvorana, koju će koristiti osnovnoškolci, športaši i rekreativci, a u koju je Osječko-baranjska županija uložila 4 milijuna kuna.“ – rekao je među ostalim župan Vladimir Šišljagić.  

Domaćin županu kao što smo spomenuli je bio načelnik općine Donje Motičine Željko Kovačević, koji je izrazio zadovoljstvo suradnjom. te je u nastavku rekao.

„Županija je prepoznala kvalitetu i važnost naših projekata kojima smo sustigli, a neke i pretekli. U ovih 7 godina uložili smo oko 18 milijuna kuna u komunalnu i društvenu infrastrukturu, a naš izvorni proračun 1,3 milijuna kuna. Mnogi se čude kada vide naše financije, a koliko se gradi. Najveći postotak novca iz proračuna odlazi na sufinanciranje projekata, a najmanje se troši na plaće.“ rekao je načelnik Željko Kovačević.

Pročitajte još