Donja Motičina – Djeca iz općine Donja Motičina u posjetu Vukovaru

vukovar10 10 1a

Povodom odlaska 15-orice branitelja s područja općine Donja Motičina, koji  su prije 22 godine, sada već davne 1991. godine otišli u Vukovar braniti Republiku Hrvatsku, općina je danas organizirala jednodnevni posjet tom gradu heroju.  

S njima su išli i preživjeli branitelji, koji će zajedno s djecom i načelnikom Željkom Kovačevićem obići sva ona područja na kojima su boravili tih dana kada se branila naša država.

 

Nekoliko riječi o razlozima ove posjete djece Vukovaru rekao je i načelnik Kovačević: „Danas organiziramo posjet osnovnoškolske djece s područja Donja Motičina u spomen na odlazak hrvatskih dragovoljaca u herojski grad Vukovar. Općina je sve ove godine sudjelovala u ovakvim događajima, sa željom da se i mlađe generacije podsjeti na sve što su njihovi mještani učinili za, kako grad Vukovar, tako i za Donju Motičinu i cijelu Hrvatsku. Želja nam je da se ne zaboravi taj herojski potez svih branitelja Vukovara, ali i svih branitelja u Republici Hrvatskoj. Općina to želi svake godine dostojno obilježiti, a tako će to biti i u budućnosti. Mislimo da su djeca ona koja trebaju znati istinu o stvaranju i herojima Republike Hrvatske.  Tako je i ovoga puta općina organizirala ovaj posjet te isfinancirala prijevoz djece, kao i posjet svim onim mjestima poput Sajmišta, Mitnice, Borovog Naselja i ostala mjesta gdje su boravili branitelji iz naše općine. Jako mi je drago što mogu reći da s nama idu i preživjeli branitelji iz općine Donja Motičina, tako da će na svakom tom spomenutom mjestu moći reći nekoliko riječi i što ih je ponukalo da uopće odu iz naše mirne općine u onu strahotu koja ih je 1991. godine dočekala u Vukovaru.“ – za kraj je rekao načelnik Željko Kovačević

vukovar10 10 2a

Pročitajte još

This will close in 8 seconds