Donacije za izbjeglice Ukrajine predajte u JVP-u

Javna vatrogasna postrojba Našice u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Našice organizira prikupljanje pomoći, odnosno materijalnih donacija za izbjeglice iz Ukrajine. Stoga pozivaju sve građane koji mogu i žele pomoći da predaju svoje donacije.

Građani donacije mogu donijeti u prostorije JVP-a Našice

Humanitarne potrebe za izbjeglice iz Ukrajine velike su i rastu iz sata u sat. Akcije prikupljanja materijalne pomoći u organizaciji profesionalnih vatrogasnih postrojbi pokrenuta je na području cijele Osječko – baranjske županije.

„U suradnji zapovjednika JVP-a i Crvenog križa provodi se akcija prikupljanja humanitarne pomoći za stradale u Ukrajini. Pomoć se prikuplja prema preporuci Crvenog križa, a sve s ciljem da rasteretimo prezaposlene djelatnike i volontere. Moguće je donacije donijeti u prostorije JVP-a Našice u Ulici braće Radića 188. Vatrogasno dežurstvo je 24 sata, te će uvijek netko moći preuzeti donaciju.” – rekao je Danijel Matković zapovjednik JVP-a Našice, te dodao kako je ova akcija organizirana po primjeru prethodnih, kad su Hrvatsku pogodile prirodne katastrofe u Gunji, Zagrebu i Banovini.

Predati možete materijalnu humanitarnu pomoć

Inicijativa za suradnju potekla je od višegodišnjeg stručnog iskustva u kriznim situacijama, poručuju iz GDCK-a Našice. Ravnatelj Igor Feldi zahvalio se JVP-u Našice na uključivanju u ovu akciju te nadodao da su oni uvijek na usluzi i pomoći u svakome trenutku.

„Hrvatski Crveni križ i Gradsko društvo Crvenog križa Našice, od početka rata u Ukrajini aktivno pomažu raseljenim osobama koje su došle na područje Hrvatske i Osječko – baranjske županije. Jedna od aktivnosti je i služba traženja, popisuju se sve osobe koje su došle kako bih se moglo pomoći u pronalaženju i spajanju s njihovim obiteljima. Crveni križ prikuplja materijalnu humanitarnu pomoć u suradnji sa Međunarodnim odborom Crvenog križa i Crvenog polumjeseca formirao je univerzalne pakete hrane, higijenskih potrepština i pakete za djecu.” – rekao je ravnatelj GDCK-a Našice Igor Feldi, te pozvao građane koji su u mogućnosti da doniraju namirnice prema listi Hrvatskog crvenog križa.

Pokrenut je humanitarni telefon, te svi oni koji žele pomoći mogu nazvati 060 9011.

Pročitajte još