Donacija Odjelu za pedijatriju našičke bolnice razveselit će najmlađe pacijente

Humanitarna udruga „fra Mladen Hrkač”, u sklopu projekta „Vozi s osmjehom – dječja radost u bolničkom okruženju”, realizirala je svoju 31. donaciju u obliku električnog autića za pacijente Odjela pedijatrije. Autić je financiran od strane Zaklade „Hrvatska za djecu“, a njime će najmlađi moći ići s odjela na pretrage i zahvate unutar bolnice.

Ispred OŽB Našice donaciju vrijednu 1.500 eura primio je ravnatelj Dino Vida zajedno sa suradnicama – pomoćnicom ravnatelja za sestrinstvo Zvjezdanom Gvozdanović, voditeljicom Odjela za pedijatriju Gabrijelom Rendulić – Wolf, dr. med. spec. pedijatar te Majom Pek, glavnoj sestri Odjela za pedijatriju i pritom se zahvalio predsjedniku Udruge Ivanu Soldi na zanimljivom poklonu koji će zasigurno razveseliti male pacijente.

„Ovo je stvarno vrijedna donacija koja je pokrenuta na inicijativu Udruge „fra Mladen Hrkač”, a radi se o vozilu koje će razveseliti naše najmlađe pacijente kako bi se zabavili u trenutcima kada ih prevoze s odjela na pretrage unutar naše ustanove. Nadamo se da će autić biti svaki dan u upotrebi i da će djeca bar malo zaboraviti na brige prilikom boravka u bolnici.” – rekao je, između ostalog, ravnatelj Vida.

Cilj je da svaki pedijatrijski odjel dobije barem jedno ovakvo vozilo

Predsjednik Soldo istaknuo je kako ovo nastavak akcije „Pomozimo zajedno” te da je ovo već 31. vozilo koje je Udruga donirala hrvatskim bolnicama.

„Ovo je donacija dio projekta „Vozi s osmjehom – dječja radost u bolničkom okruženju” koji se odvija u sklopu našeg glavnog projekta „Pomozimo zajedno”. S njim smo krenuli prije dvije godine i za koji smo dobili nagradu „Ponos Hrvatske”. Ovo je 31. autić u nizu koje isporučujemo bolnicama u Republici Hrvatskoj, a cilj nam je da svaka bolnica, odnosno svaki pedijatrijski odjel dobije barem jedno ovakvo vozilo i nadamo se da smo na pravom putu da taj naum i do kraja godine i ispunimo.

Naša Udruga se bavi pomaganjem osobama koje dolaze na liječenje u Zagreb iz svih krajeva Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Imamo kuće i stanove kojima osiguravamo smještaj, a organiziramo prehranu, prijevoz i sve ono što je potrebno osobama koje iz drugih krajeva dolaze na liječenje u Zagreb. Pomažemo svima, bez obzira na vrstu bolesti, socijalni status, spol, dob, vjeroispovijest, nacionalnost. Jedini kriterij koji postoji je taj da osoba dolazi na liječenje – ona se treba javiti u naš ured i ako su smještajni kapaciteti slobodni, rado ćemo pomoći svakome tko nam se obrati. U ovih 11 godina rada pomogli smo dosta osoba iz našičkog kraja, ali i cijele Osječko – baranjske županije.” – zaključio je Soldo.

„Ovo je jedna u nizu donacija i jako nam je drago što su sve pedijatrije u državi, između ostalih i naša prepoznata kao mjesto od posebne važnosti i prioriteta. Ipak se ovdje liječe najmlađi i sve ono što dožive, što nauče i što vide u djetinjstvu i sami će provoditi kasnije u životu. Zahvaljujemo se na ovoj bogatoj i posebnoj donaciji jedna stvarno poseban poklon te bih istaknula kako mnoge udruge donose veselje na naš Odjel. Ovo je jedan malo neobičan poklon, ali jako se veselim pokazati našim najmlađim pacijentima.” – izjavila je dr. Gabrijela Rendulić – Wolf.

Pročitajte još