Dodijeljene volonterske nagrade za 2021. godinu

Predstavnici udruge Otvoreno srce iz Našica sudjelovali su prema pozivu i organizatoru D/kolektiv, Volonterskog centra u Osijeku na Svečanosti dodjele volonterskih nagrada i priznanja za 2021. godinu, koja se odvijala prema epidemiološkim mjerama, u Kulturnom centru u Trpimirovoj ulici br. 2 u Osijeku 8. prosinca 2021. Uz obilježavanje Dana volontera 5. prosinca ovo je bio još jedan lijep dan za marljive volontere.


Kao udruga Otvoreno srce, nominirali su, na temelju suradnje, ali i uvida u širi rad kao organizatore volontiranja Centar za nestalu i zlostavljanu djecu iz Osijeka, našičku Srednju školu Isidora Kršnjavoga kao ustanovu koja uključuje mlade u svijet volontiranja te kao pojedinačne aktiviste tim od tri člana Karla Kolonić, Gorana Kovača i Zlatka Kovača. Nagradu za organizatore volontiranja primio je Centar za nestalu i zlostavljanu djecu u Osijeku, a priznanje je primila Srednja škola Isidora Kršnjavoga i tim pojedinaca ove udruge – Karla Kolonić, Goran Kovač i Zlatko Kovač.

Nagrade su dodijeljene pojedincima i organizacijama koji su svojim djelovanjem pokazali najbolje primjere volontiranja u zajednici. Ove godine dodijeljene su tri nagrade u kategoriji za volonterski angažman pojedinca ili tima volontera, jedna nagrada za primjer dobre prakse uključivanja volontera i jedna nagrada za doprinos razvoju volontiranja u obrazovanju.

Nagrade dobitnicima uručili su predsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka, g. Vladimir Ham, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i mlade Osječko – baranjske županije, gđa Miranda Glavaš Kul te predstavnici DKolektiva – organizacije za društveni razvoj. Volonterski centar Osijek od 2006. godine dodjeljuje godišnje volonterske nagrade s ciljem afirmacije volonterstva kao poželjne društvene vrijednosti kroz vrednovanje doprinosa pojedinaca i organizacija koje djeluju za opće dobro.

U proteklih 15 godina dodijeljeno je 137 nagrada aktivnim pojedincima, organizacijama koje u svoj rad uključuju volontere, obrazovnim ustanovama te poslovnim organizacijama koje promiču volonterstvo. Nagrade su dodijeljene u povodu 5. prosinca – Međunarodnog dana volontera kojeg su proglasili Ujedinjeni narodi 1985. godine. Od tada vlade, UN i organizacije civilnog društva provode individualne i zajedničke akcije s ciljem obilježavanja tog dana.

Stric pivo

Pročitajte još