Dodijeljene Nacionalne oznake kvalitete eTwinning projektima OŠ Dore Pejačević Našice

Osnovna škola Dore Pejačević Našice dobila je tijekom listopada dvije Nacionalne oznake kvalitete. Nagrađeni su eTwinning projekti Christmas cards exchange i 100 Postcards – 100 years of Primary School in Poland, koji su provedeni tijekom prošle školske godine.

Učenici 3.c i 8.d razreda nove škole izradili su i poslali božićne čestitke u petnaest europskih škola koje su sudjelovale u eTwinning projektu Christmas cards exchange. Učenici su uz pomoć mentorica predstavili sebe, svoju školu, grad, te su snimili video s hrvatskim božićnim pjesmama. Završna aktivnost projekta bila je postavljanje izložbe pristiglih čestitki u holu škole. Mentorice učenicima 3.c razreda bile su učiteljice Marina Mihalj i Katarina Graovac, a učenicima 8.d razreda Sanja Portnar i Mirjana Šutalo Vulić.

Projekt 100 Postcards – 100 years of Primary School in Poland je osmislila učiteljica Joanna Stachurska-Nycz iz poljskog mjesta Mrokowa, udaljenog 20 km od Varšave, čija škola ove godine obilježava stoti rođendan. U projekt se uključilo pedesetak europskih škola iz kojih su učenici poslali razglednice i rođendanske čestitke učenicima i učiteljima u Mrokow. Učenici OŠ Dore Pejačević su snimili i rođendansku video – čestitku svojim vršnjacima u Poljskoj. U znak zahvalnosti, učenici iz Mrokowa su ih obradovali svojim likovnim radovima, koje su poslali poštom u našičku školu. Učenici su tijekom svibnja imali priliku i upoznati se putem video – poziva, na kojemu su predstavili sebe, svoju školu i grad.

Sudionici projekta su zajednički izradili i mali rječnik u digitalnom alatu Canvi. Tijekom provedbe projekta, učenici su unaprijedili svoju kreativnost, komunikaciju, suradnju, socijalne i digitalne vještine. Mentorice učenicima 8.d razreda bile su učiteljice Sanja Portnar i Mirjana Šutalo Vulić. Kako navode iz škole ponosni su na dodijeljene Nacionalne oznake kvalitete i vesele se sudjelovanju u idućim eTwinning projektima.

Izvor: OŠ Dore Pejačević Našice

Pročitajte još