Deveta Noć u knjižnici OŠ kralja Tomislava Našice

25.4.2022. zanimljivo i kreativno obilježena je Noć knjige u OŠ kralja Tomislava Našice. Kako navode iz ove škole učenici su uživali u aktivnostima koje su za njih pripremile knjižničarka i nastavnice hrvatskoga jezika, a oni su pokazali izvrsno poznavanje književnih djela i natjecateljski duh.


U književnom kvizu prvo mjesto u natjecanju petih razreda osvojili su učenici 5.c, a drugo mjesto učenici 5.b razreda. Među šestim razredima najuspješniji su bili učenici 6.a, a drugo mjesto pripalo je 6. c razredu.

U knjigolovu najuspješniji su bili timovi 6.a, 6.b i 6.c razreda

U kategoriji sedmih razreda, prvo mjesto osvojio je 7.b, a drugo 7.c razred. Među osmašima najuspješniji su bili predstavnici 8.c s osvojenim prvim i 8.a razreda s osvojenim drugim mjestom. U jednominutnom monologu lika iz knjige po izboru prva mjesta osvojili su: Gabrijela Nekić, 6.a, David Štrk, 8. c i Domagoj Sabljak, 8. d, a drugoplasirani su: Filip Žunić, 6.c i Mirna Tržić, 8. c. Treće mjesto pripalo je Eleni Juranić, 6.a. U knjigolovu najuspješniji su bili timovi 6.a, 6.b i 6.c razreda. Nakon natjecateljskog dijela i podjela slatkih nagrada uslijedilo je opuštanje uz čitanje u mraku. S ovoga druženja učenici su, osim nagrada, ponijeli i radost druženja sa svojim vršnjacima i s knjigama.

Izvor: OŠ kralja Tomislava Našice

Stric pivo

Pročitajte još