Danijela i Drago Fridl iz Beljevine zlatni pir proslavili poput pravih svatova!

pir1
pir1

BELJEVINA – Nakon što se u današnje vrijeme, prema statistikama svaki treći brak u Hrvatskoj raspada, lijepo je vidjeti par koji je zajedno, u dobru i zlu izdržao punih 50 godina!

Naime, Danijela i Drago Fridl iz Beljevine nedavno su, svoj po mnogočemu poseban brak, proslavili zlatnim jubilejom. Svoje veselje, ljubav i zajedničke godine proslavili su na svetoj misi u crkvi sv. Martina u Beljevini, na kojoj ih je blagoslovio Stjepan Fridl, vanjski suradnik Filozofskog fakulteta Družbe Isusove i glavni urednik Radio Marije, inače Dragin bratić. Do oltara su ih doveli unuci Dona i Patrik. ”U dobru i zlu, zdravlju i bolesti, ljubit ću te i poštivati sve dane života svoga”. Ovaj dio privole, izgovorili su i razmijenili prstenje Danijela i Drago, ponovno kao i prije 50 godina, ali tada u župnoj crkvi sv. Petra u Bokšiću, i to 31. prosinca.

– Vjenčali smo se na samu staru godinu. Malo tko je tada imao automobil i od Beljevine do Bokšića išli smo zaprežnim kolima. Bilo je hladno, ali nas je grijala ljubav – govori nam bračni par Fridl. A iskrena, bezuvjetna, obostrana i uzvraćena ljubav obilježila je cijeli njihov brak. Njihova ljubavna priča počela je prije 50 godina u Beljevini, a Drago je bio uporan i strpljiv u udvaranju.

– Došao sam iz vojske, iz Lovrana gdje sam bio u mornarici i kao mladić obilazio sam ondašnje zabave. Na jednoj zabavi upoznao sam Danijelu koja mi se odmah svidjela. Jedva sam čekao da završi srednju školu u Đurđenovcu za tapetara kako bi se vjenčali, a i Danijela se priželjkivala udati za mene, iako je njezina majka nije bila baš oduševljena – ističe 76-godišnji Drago koji je osam godina stariji od svoje supruge. I danas se rado sjeti svojih životnih avantura koje su obilježile nezaboravne vožnje motorom, zabave i provodi. Drago je svoj radni vijek proveo najvećim dijelom u tadašnjem drvnoindustrijskom gigantu DIK-u radeći kao vozač autobusa i iza njega su milijuni kilometara po bivšoj Jugoslaviji i inozemstvu. Mirovinu je dočekao u osječkom Panturistu. I Danijela je radila u DIK-u, ali i odgajala njihovu djecu i brinula za potrebito kod kuće. Živjeli su s Draginim roditeljima u Beljevini i zajedno obrađivali zemlju, a neko vrijeme su živjeli i u Đurđenovcu, gdje su sagradili kuću. Umirovljeničke dane provode u obnovljenoj kući u Beljevini, a kuću u Đurđenovcu su ostavili djeci.

Danijela i Drago imaju dvoje djece i dvoje unučadi. Kćerka Snježana, sin Zdenko, unuci Dona i Patrik te snaha Marica, su im organizirali i proslavu velike obljetnice sa 130 uzvanika, koja je bila poput pravih svatova. Kolona svatova, sa zastavom, je išla pješice od kuće, gdje se okupila cijela rodbina i prijatelji pa do crkve, a onda i do vatrogasnog doma, gdje je slavlje, uz svečanu večeru, kolače i torte, nastavljeno uz Tamburaški sastav Čokanj. Uzvanici su stigli iz Orahovice, Našica, Osijeka, Varaždina, Zagreba, pa čak iz Švicarske, a među čestitarima su bili i načelnik Općine Đurđenovac Hrvoje Topalović i njegova zamjenica Dragica Pavlić.

pir2

Na naše pitanje koji je recept za brak, odgovaraju:

– Naš brak smo održali zahvaljujući razumijevanju i opraštanju, ali to ništa ne znači bez ljubavi. Bilo je svega, kao u svakom odnosu, dobrih i loših strana, uspona i padova. Ali, za sve što život nosi potrebno je imati međusobnu podršku – poručuju Danijela i Drago i nadaju se kako će zajedno proslaviti i platinasti pir, odnosno 60 godina braka. Slavljenici ističu kako se osjećaju sretno i ponosno.

– Ovo što vidite danas, naša djeca i unuci su nešto najvrjednije što imamo iz 50 godina braka. Nikakvo bogatstvo, novci ne mogu platiti obitelj koju mi imamo, a zato smo i dočekali zlatni pir – složni su zlatni mladenci.A što se nas tiče, zlatni pir Fridlovih, bio je jedan od najidiličnijih na kojem smo se našli.

Uz najiskrenije čestitke na 50 godina bračnog zajedništva, Danijeli i Dragi želimo još obilje zdravlja, smijeha i radosti uz svoju obitelj uz koju im ljubavi nikada neće nedostajati.

{gallery width=200 height=133}Slike_tekstovi/2017/9mjesec/17/v2{/gallery}

Pročitajte još