Danas slijedi još jedan pravi, ljetni dan uz pretežno sunčano vrijeme

Sljedećih dana povremeno više oblaka, a u srijedu i petak mjestimice može biti i kiše te pljuskova i grmljavine. Jutro u srijedu još uglavnom toplo, dok će danju, osobito u četvrtak i petak biti ipak manje vruće.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME25 °C je izmjereno jutros u Našicama dok će se najviša dnevna temperatura kretati oko 36 °C. U većini krajeva pretežno sunčano, te danju vruće i vrlo vruće. Od sredine dana sa zapada porast naoblake. Puhat će umjeren južni i jugoistočni vjetar. Najniža jutarnja temperatura između 15 i 20, a najviša dnevna uglavnom između 31 i 36 °C.

Visoke noćne i dnevne temperature zraka mogu biti uzrok toplinskog stresa na ljudski organizam. U takvim se uvjetima mnogi meteoropati mogu žaliti na umor i manjak energije te slabiju koncentraciju. Kroničnim bolesnicima i ugroženijim skupinama ljudi savjetuje se boravak u rashlađenim prostorima, izbjegavanje suvišnih napora u najtoplijem dijelu dana te laganu prehranu uz dovoljno tekućine. Preporučuje se izbjegavanje duljeg boravka na otvorenom između 10 i 17 sati, te korištenje zaštite od UV indeksa.

Stric pivo

Pročitajte još