Dan škole i otvorenje školske sportske dvorane u Podgoraču

dvorana1
dvorana1
U četvrtak, 9. lipnja 2016. godine, u Podgoraču se proslavio Dan škole, otvorenje školske športske dvorane i općenito 30 godina korištenja školske zgrade.

Ovo je bio veliki događaj za školu i općinu Podgorača, a to je zaslužilo i veliku svečanost koja je je zaista i bila velika. Sam program je započeo u 9.30. Nakon himne uslijedili su govori ravnateljice škole Zdenke Vukomanović, načelnika općine Podgorač Gorana Đanića te župana Osječko-baranjske županije dr. Vladimira Šišljagića. Svi su se složili u jednom, dvorana je izgrađena za djecu, za mlade, za sve mještane, za sport, za rekreaciju, za kulturne događaje i općenito za napredak. Nova sportska dvorana nije samo zgrada, ona je simbol napretka, a na nama je da taj prostor maksimalno iskoristimo u tu svrhu.

dvorana2

Školski zbor izveo je pjesme uz pratnju Vinka Balentića na violini. Učenici Barbara Mihaljik, Fabijan Kušić i Iva Buljan čitali su svoja literarna djela kojima su postigli zavidne rezultate na Lidranu. Uslijedio je nastup malih folkloraša i nastup HKD-a Podgoračani.

{youtube}Fzphgq4ODZ8{/youtube}

Posebno velike ovacije publike izazvala je plesna točka učenica 2. razreda kao i “flash mob” uz pjesmu Happy u kojoj su sudjelovali svi učenici, njih 270, te učitelji OŠ Hinka Juhna, Podgorač. Nakon što je zaplesala cijela dvorana, uslijedio je blagoslov župnika Željka Benkovića. Voditeljice programa, Magdalena Hmura i Leonora Vidaković, pozvale su potom župana i uručile mu poklon: nogometnu loptu, zviždaljku i majicu sa njegovim imenom na kojoj je pisalo “sudac”. Na teren su ušli predstavnici općine kao jedna ekipa i predstavnici škole, tj.učenika kao druga ekipa te zaigrali nogometnu utakmicu. Uz glasno navijanje, učenici su zabili gol, a sudac, dr.Šišljagić, odsvirao je kraj. Svi uzvanici su potom izašli na vanjski teren gdje su ravnateljica škole, načelnik općine i župan pustili jato bijelih golubova.

dvorana3

I ovim putem, zahvaljujemo još jednom svima koji su na bilo koji način sudjelovali, pomogli i uveličali ovaj veliki dan.

{gallery width=200 height=133}Slike_tekstovi/2016/6mjesec/10/v1{/gallery}

bricks2016

Pročitajte još