Današnji dan posvećen je svim bolesnicima

Današnji dan posvećen je svim bolesnicima

Na današnji dan u kapelici našičke bolnice obilježen je Svjetski dan bolesnika i blagdan Gospe Lurdske svečanim misnim slavljem. Tradicionalnom obilježavanju i ove je godine prisustvovao velik broj djelatnika bolnice, predstavnika drugih zdravstvenih institucija našeg kraja te mnogobrojni građani. Slavlje, još jedan u nizu događaja kojim našička bolnica otvara svoja vrata zajednici, predvodio je fra Darko Tepert iz Pazina. Okupljenima se pridružio i ravnatelj bolnice dr. Hrvoje Šimić, te predsjednik Upravnog vijeća OŽB Našice, Josip Matek.

„Na današnji dan prigodno obilježavamo svjetski dan bolesnika održavajući u našoj kapelici Gospe Lurdske svetu misu za naše djelatnike, pacijente i sve zainteresirane posjetitelje. Na taj način ukazujemo na važnost pružanja zdravstvene zaštite, ali nastojimo i duhovnim dijelom objediniti sve ono što je pacijentu potrebno u našoj ustanovi. Uz educirane kadrove, dobru opremljenost i sve ono što nastojimo napraviti uređenjem prostora, želimo učiniti boravak našim pacijentima ugodnijim i pružiti im kvalitetnu zdravstvenu uslugu”, rekao je ravnatelj Opće županijske bolnice Našice, dr. Hrvoje Šimić.

Prije početka svete mise, obratio nam se i župnik župe sv. Antuna Padovanskog, fra Zoran Bibić, naglasivši važnost ovog blagdana. „Uvijek se radujem održavati misu u bolnici i moliti za bolesnike i medicinsko osoblje. Ta misa je uvijek vrlo posjećena, a danas ćemo podijeliti i bolesničko pomazanje bolesnima kojima je potrebno”, rekao je gvardijan, fra Zoran Bibić.

Pročitajte još