Dan otvorenih vrata u JVP Našice

Današnji je dan od velike važnosti za vatrogasnu zajednicu. Naime, 4. svibnja obilježava se Dan hrvatskih vatrogasaca, a Javna vatrogasna postrojba proslavlja desetu obljetnicu svog postojanja u kojoj je ostavila neizbrisiv trag na našičkom području, pa i šire.

Našička vatrogasna postrojba počela je obilježavanje prošle subote organiziravši radionicu “Firefighter challenge day” koja je okupila profesionalne vatrogasce iz svih dijelova Hrvatske. Zatim su vatrogasci posjetili Osnovnu školu Ivana Brnjika Slovaka u Jelisavcu gdje su s osnovnoškolcima odradili vježbu evakuacije, a obilježavanje su nastavili i danas s Danom otvorenih vrata.

U proslavi im se pridružio gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba, predsjednik Vatrogasne zajednice Našice Vlatko Gašić, zapovjednici i predsjednici vatrogasnih društava s našičkog područja te jelisavački osnovnoškolci. Također, danas je otvorena službena prostorija VZ Našice prostorija koja je izgrađena zahvaljujući Gradu Našicama i Vatrogasnoj zajednici Našice.

Svi zainteresirani su se mogli upoznati s radom JVP-a Našice

Zapovjednik JVP-a Danijel Matković zahvalio se gradonačelniku Kašubi i predsjedniku Gašiću na izvrsnoj dugogodišnjoj suradnji te se osvrnuo na Dan otvorenih vrata, to jest proslavu desetogodišnjice svoje postrojbe.

“U sklopu Mjeseca zaštite od požara kao i u sklopu obilježavanja Dana vatrogastva danas smo organizirali Dan otvorenih vrata za naše sugrađane. Svi zainteresirani su mogli doći u prostor Javne vatrogasne postrojbe Našice i upoznati se s našim načinom rada i života te vidjeti s kojom opremom raspolažemo.

U goste su nam došli prvi i treći razredi Osnovne škole Ivana Brnjika Slovaka iz Jelisavca s područnim školama Lađanska i Breznica Našička. Mališani su u ovim prostorima proveli dva školska sata gdje su isprobali jedan dio naše opreme, odnosno imali su priliku i odraditi nekoliko vježbi s aparatima za početno gašenje požara. Moram reći kako im se to iznimno svidjelo, a nekolicina njih je izrazila želju da postanu vatrogasci.” – izjavio je zapovjednik Matković.

Odlična suradnja Grada Našica i Javne vatrogasne postrojbe

S nekoliko riječi okupljenima se obratio gradonačelnik Krešimir Kašuba koji je istaknuo kako je JVP Našice u svojih deset godina postojanja pružila sigurnost svim žiteljima našičkog područja.

“Posebno mi je drago što mogu svim vatrogascima čestitati njihov dan, dan sv. Florijana i ovo je nastavak proslave desetogodišnjice Javne postrojbe Našice. Moram naglasiti izvanrednu suradnju Grada i JVP-a kao i sedam pripadajućih Dobrovoljnih vatrogasnih društava te dva vatrogasna društva koja djeluju pri gospodarstvenim subjektima. Također mi je veliko zadovoljstvo što danas stavljamo u funkciju novu prostoriju koju je Grad Našice sufinancirao s Vatrogasnom zajednicom.” – rekao je gradonačelnik Kašuba i zaključio kako je nova službena prostorija od izuzetne važnosti za sve DVD-ove s ovog područja i siguran je da će im biti od velike koristi.

Veliki napredak u ovih deset godina

Vlatko Gašić, predsjednik VZ Našice u svojoj je izjavi istaknuo važnost novoizgrađene službene prostorije te nastavak odlične suradnje s Gradom Našicama.

“U prostorima JVP Našice organiziran je Dan otvorenih vrata i svi zainteresirani su mogli vidjeti s kojom tehnikom i znanjem raspolaže ova postrojba. Ovdje smo uredili i službeni prostor Vatrogasne zajednice Našice kojeg smo sufinancirali zajedno s Gradom. Posjetom gradonačelnika Krešimira Kašube tu smo prostoriju i službeno stavili u funkciju i zahvaljujem se na odvojenim sredstvima. Drago mi je što su se okupili svi zapovjednici, to jest predsjednici vatrogasnih društava naše zajednice kao i mališani koji su se upoznali s radom našičkih vatrogasaca.” – rekao je predsjednik Gašić te je pohvalio ogroman trud u proteklih deset godina. “Grad je do sada uložio jako velika sredstva u opremanje i obuku vatrogasaca, a to je vidljivo iz svakodnevnih aktivnosti i siguran sam da su mještani našičkog područja zadovoljni s njihovim radom.”

Pročitajte još