Dan Europe i Europsku godinu mladih našički srednjoškolci obilježavaju brojnim mobilnostima

U 2022. obilježava se Europska godina mladih u kojoj se želi ukazati na važnu ulogu mladih u izgradnji bolje, zelenije, uključivije i digitalnije budućnosti. Europska godina mladih pruža brojne prilike za učenje, dijeljenje vizije i susrete s drugima te sudjelovanje u aktivnostima u cijeloj Europi.


Danom Europe, koji se obilježava svake godine 9. svibnja, slavi se mir i zajedništvo. Datum označava godišnjicu povijesne „Schumanove deklaracije“ kojom je Robert Schuman, tadašnji francuski ministar vanjskih poslova, 1950. godine iznio svoju ideju o novom obliku političke suradnje u Europi. Usprkos krizama, ta je suradnja građanima Europske unije donijela mnogobrojne koristi i perspektivu za bolju budućnost.

Ove godine je odrađeno čak sedam mobilnosti učenika i nastavnik

Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice obilježava Dan Europe brojnim mobilnostima u okviru Erasmus projekata koji se provode. Ove godine je odrađeno čak sedam mobilnosti učenika i nastavnika u okviru pet Erasmus+ projekata. Tako je našička srednja škola bila dva puta u Španjolskoj, Portugalu, Poljskoj, Norveškoj i Njemačkoj, a tjedan dana su bili domaćini gostima iz Poljske i Mađarske. Ovaj tjedan je u tijeku mobilnost učenika i nastavnika u Turskoj, a već idući tjedan se spremaju na mobilnost u Francusku. Između mobilnosti se odvijaju mnogobrojne aktivnosti na eTwinning platformi, navode iz škole.

Stric pivo

Pročitajte još