Dajana Potolovec nova je predsjednica Udruge žena Lila

U društvenom domu u Lili održana je redovna godišnja izvještajno – izborna skupština Udruge žena Lila. Ovoj su Skupštini nazočili i Gradonačelnik grada Našica Krešimir Kašuba, predsjednik Mjesnog odbora Lila Mario Repinc, direktorica TZ Grada Našica Ines Resler, župnik Župe Gope Fatimske Velimirovac vlč. Perica Matanović te predstavnici DVD-a i NK Lila. Skupštinu je otvorila i sve prisutne pozdravila predsjednica Katarina Potolovec, a izvještaje je podnjela tajnica udruge Katarina Fruk. Izvješće o financijskom poslovanju podnijela je blagajnica Snježana Potolovec, a izvješće Nadzornog odbora predsjednica Valentina Repinc. Sva su izvješća prihvaćena jednoglasno, nakon čega je izabrana nova uprava Udruge. Za novu predsjednicu izabrana je Dajana Potolovec, dopredsjednica je Dijana Horvat, administrativne i tajničke poslove obavljati će Katarina Fruk, a za blagajnicu je izabrana dojučerašnja predsjednica Katarina Potolovec. 

Udruga provodi brojne aktivnosti

Gradonačelnik Krešimir Kašuba čestitao je novoizabranoj predsjednici i njezinim suradnicama, te poželio puno uspjeha u budućem radu uz daljnju potporu Grada.

„Ovim putem zahvalio bih se na predanom radu dosadašnjoj predsjednici Udruge žena Lila Katarini Potolovec, a ovim putem želim čestitati novoizabranoj predsjednici Dajani Potolovec kojoj želim puno uspjeha u budućem radu. Važno je naglasiti da Udruga žena Lila svojim kontinuiranim radom doprinosi cijelom našičkom području, ali i šire. Tijekom protekle godine sudjelovali su na brojnim manifestacijama u u gradu Našicama, te kako i promovirali svoju udrugu, ali i aktivnosti. Moram istaknuti da Udruga žena Lila prednjači u humanitarnom radu, te im uistinu čestitam na tome. Ove godine Udruga je organizirala Advent u Lili, čime su pokazali jedno zajedništvo u blagdanskom raspoloženju. Udruga žena Lila hvalevrijedna je udruga koja uistinu djeluje dugi niz godina na našičkom području, a sudjeluje u nizu važnih projekta” – istaknuo je gradonačelnik Kašuba, te iskazao daljnju podršku Grada Našica.

Izniman doprinos zajednici

Dojučerašnja predsjednica Udruge žena Lila Katarina Potolovec osvrnula se na svoje protekle četiri godine rada i doprinosa zajednici.

„Uglavnom su članice Udruge iz mjesta Lila, brojimo ukupno 22 članice. Ovom prilikom zahvalila bih se članicama na suradnji, možemo reći da pamtimo samo lijepe trenutke. Sve aktivnosti kroz ove godine bile su tradicionalne pa smo tako imali aktivnosti poput klasičnog kuhanja graha, sportske igre, a od ove godine uveli smo značajnu novost i obilježili smo Večer ružičaste vrpce. Time, možemo reći da smo organizirali edukativno – humanitarnu večer na koju se odazvalo uistinu veliki broj žena, te smo dobili velike pohvale. Ove godine odustali smo od sudjelovanja na Adventu u Našicama, a organizirali smo Advent za svoje mještane i to je bila prava prekretnica. Naši mještani bili su stvarno zadovoljni i naposljetku očarani svime što smo priredili, a moramo priznati da je bio više nego dobar odaziv zainteresiranih posjetitelja sve četiri adventske subote.” – Katarina Potolovec koja u nastavlja rad u Udruzi.

Kontinuirano ulaganje u lokalno zajedništvo

Novopečena predsjednica Udruge žena Lila Dajana Potolovec iskreno se zahvalila svima na ukazanom povjerenju te je kratko predstavila plan rada za nadolazeći period.

„Članica sam Udruge žena Lila od samih početaka, to je sada već 12 godina. Rad Udruge planira se nastaviti kao i do sada, a brojne aktivnosti za buduće razdoblje su u planu. Trenutni prioritet je organizacija tradicionalne manifestacije „Valentinova“, ali i maškara kako bi zadržali tradicijske običaje ovog kraja. Planiramo prigodnim programom obilježiti i Međunarodni dan žena. Kontinuirano ćemo ulagati u razvoj lokalnog zajedništva, promicati kulturne vrijednosti i brojne aktivnosti kao i do sada.” – zaključila je nova predsjednica Udruge žena Lila Dajana Potolovec.

Pročitajte još