Gradsko društvo Crvenog križa Našice u potrazi za volonterom pomagačke struke

Gradsko društvo Crvenog križa Našice od početka Covid pandemije izuzetno je aktivno u službi svojim građanima koji su u potrebi. Od početka ove krize je otvorilo SOS TELEFON, na koji se mogu javiti sve starije osobe, osobe slabijeg imuniteta te osobe u samoizolaciji koje su same i nemaju pomoć od obitelji ili druge osobe. Također, Društvo je podijelilo oko 2000 paketa pomoći ranjivim skupinama društva.

Ovaj mjesec su preuzeli i telefon Psihosocijalne podrške, namijenjen svim građanima koji su u samoizolaciji ili karanteni te svima koji osjećaju zabrinutost u vezi situacije s epidemijom koronavirusa i potrebna im je psihosocijalna pomoć, a kojeg vode obučeni djelatnici.

Zbog širenja aktivnosti Crveni križ Našice je u potrazi za volonterom pomagačke struke (psiholog/nja, socijalni radnik/ca, pegagog/nja, logoped, rehabilitator/ca, učitelj/ca, ogdjatelj/ca i slično).

Od volontera se očekuje da sudjeluje na trodnevnoj edukaciji za pružanje psihosocijalne podrške u Osijeku, krajem studenog. Zainteresirani za više informacija se mogu javiti na telefon 613-275, mail [email protected] ili osobno doći u Crveni križ Našice, K. Tomislava 6, svaki radni dan.

Pročitajte još