Crveni križ održao edukaciju o pružanju prve pomoći te najavio nove akcije

Crveni križ održao edukaciju o pružanju prve pomoći te najavio nove akcije
Crveni križ održao edukaciju o pružanju prve pomoći te najavio nove akcije

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEGradsko društvo Crvenog križa Našice jučer je održalo edukaciju o pružanju prve pomoći učenicima u Osnovnoj školi I.B.Slovak u Jelisavcu. Na edukacije su bili učenici 5.razreda profesorice Katarine Hlobik. Cilj edukacija je naučiti mlade kako postupiti u slučaju nesreća te će mladi Crvenog križa nastaviti i dalje voditi edukacije kako bi se proširilo znanje i spriječila panika u takvim situacijama.

Isto tako je jučer održana akcija Dobrovoljnog darivanja krvi u prostorijama Crvenog križa Našice.

Akciji je ukupno pristupilo 92 darivatelja, a krv je darivalo 88 darivatelja od kojih je bilo 11 žena te 77 muškaraca. Bila su i dva nova darivatelja: Urban Sanja i Noci David iz Našica.

Iduća akcija će se održati 19. 09. u ponedjeljak i to u restoranu Našicecementa u razdoblju od 12:30 sati do 15:00 sati te u jelisavačkoj osnovnoj školi od 16:00 h do 20:00 h.
Pozivamo sve ostale sugrađane koji su dobrog zdravstvenog stanja da se odazovu akciji davanja krvi jer je kronični nedostatak krvi.

Hvala svim darivateljima koji su se odazvali, što nesebično daruju dio sebe!

 

Obavijest o mjerenju tlaka i razine šećera u krvi

Gradsko društvo Crvenog križa Našice, u sklopu projekta „Psihosocijalna i zdravstvena podrška starim i nemoćnim osobama“, dana 11. rujna 2018. godine provest će mjerenje tlaka i razine šećera u krvi građanima u ruralnim i udaljenim područjima.

Mjerenje će provoditi volonteri i zaposlenici GDCK Našice koji su osposobljeni za provođenje istih te će, ukoliko bude potrebno, porazgovarati s građanima oko pružanja pomoći iz nadležnosti Crvenog križa.

Od 16,30 do 18,00 sati mjerenje će se obavljati u domu DVD-a u Bokšić Lugu.
Od 18,30 do 20,00 sati mjerenje će se obavljati u školi u Bokšiću.

Ovim putem pozivamo sve građane da se odazovu akciji kako bi provjerili svoje zdravlje osobito zbog trenutačnih visokih temperatura.

Stric pivo

Pročitajte još