CRO Race u svijet šalje najljepše slike Osječko – baranjske županije!

Jedna od najznačajnijih svjetskih biciklističkih utrka, CRO Race, jučer (28. rujna 2021. godine) krenula je iz Osijeka. U utrci će 140 biciklista proći šest etapa koje obuhvaćaju više od tisuću kilometara diljem Hrvatske, a prvi kadrovi u svijet su poslani upravo iz Osječko – baranjske županije.

„CRO Race zasigurno postaje jedna adrenalinska poslastica i u svakom slučaju će doprinijeti promociji Osječko – baranjske županije. Prepoznajući potencijal u tom segmentu turizma, Županija je posebnu pozornost posvetila cikloturizmu, a dokaz tome je i izgradnja više od 240 kilometara biciklističkih staza.” – rekao je uoči početka utrke zamjenik župana Mato Lukić.

Ovakva turistička promidžba iznimno je važna za Osječko – baranjsku županiju

Šesto izdanje CRO Racea održava se od 28. rujna do 3. listopada, a biciklisti će kroz tih šest dana prolaziti kroz gradove, nacionalne parkove i parkove prirode te time promicati i biciklizam i turistički potencijal Hrvatske.

„Ovakva turistička promidžba iznimno je važna za Osječko – baranjsku županiju jer nas ponovno stavlja na kartu turizma, cikloturizma i sporta. S ove utrke najljepše slike naše županije idu u svijet.” – poručila je ovom prilikom Tatjana Roth, pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport OBŽ.

Utrka je počela u 11.05 sati svečanim rezanjem vrpce na startu ispred osječke konkatedrale, nakon čega su biciklisti krenuli prema Varaždinu, gdje završava prva etapa.

Pročitajte još