82 člana udruge spremna za nadolazeću sezonu

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEUdruga voćara i vinogradara Našice nastavlja sa aktivnim radom i u ovoj godini. Zimski period će iskoristiti za edukaciju svojih članova i sve zainteresirane kako bi se što bolje pripremili za nadolazeću sezonu.

Tako su u četvrtak večernje sate iskoristili i organizirali dva predavanja u prostorijama restorana „Bricks”. Predavanje na temu zaštitna sredstva u vinogradarstvu održao je zastupnik firme „Bayer” gosp. Petar Živković, te predavanje na temu gnojidba vinograda i voćnjaka koje je održala zastupnica firme „Petrokemija” gđa. Sanja Biškup. Predavanju je prisustvovalo 82 člana udruge.

Nakon predavanja održana je kratka edukacija i ispunjavanje testa vezanog za produljenje iskaznice koju će članovi udruge moći koristiti narednih pet godina za kupovinu i upotrebu zaštitnih sredstava. Za vrijeme kratke pauze sve prisutne pozdravio je našički gradonačelnik Josip Miletić koji je bio iznenađen tako velikim odazivom članova udruge te pohvalio njihov rad te im uputio želje za uspješnu i rodnu godinu koja predstoji pred voćarima i vinogradarima.

U razgovoru sa predsjednikom udruge Darkom Cerovskim doznajemo da udruga u ovom periodi planira organizirati još neka predavanja te radionice rezidbe. Plan im je i posjeta najvećem poljoprivrednom sajmu u srednjoj Europi koji se održava u Brnu (Republika Češka) u vremenu od 31. ožujka. do 4. travnja.

Foto: ustupljene fotografije

Pročitajte još

Učitavanje...