S novim pojačanjima cilj im je biti u sredini tablice

Nogometni klub Omladinac Vukojevci na svojoj izbornoj, a ujedno i izvještajnoj skupštini okupljene je upoznao s rezultatima iz prošle godine, kao i planovima za tekuću. Još jedan mandat, drugi po redu, na mjestu predsjednika kluba dobio je Miroslav Jović kojem je motivacija za daljnji rad pomlađen izvršni odbor kluba.

„Motivacija mi je to što smo u izvršni odbor uključili mlade ljude koji imaju volju za rad i napredovanje. Želje u ovoj godini su nam da se više ne borimo za opstanak i da budemo u sredini tablice. Bilo bi nam drago da u vremenu koji slijedi okupimo i veći broj djece, jer prošla nam je godina bila dosta turbulentna, no izvukli smo se. Na tome moramo zahvalim najviše Mjesnom odboru Vukojevaca na čelu sa predsjednikom Draženom Ganzbergerom i Gradu Našicama. Tu bi istaknuo i Istaknuo bi i Josipa Bastijana, vlasnika Stolarije Bastijan jednog od naših glavnih sponzora uz Elektro-Lovošević. U ovoj ćemo godini raditi i na našem terenu, obojat ćemo postavljenju ogradu jer osim naših utakmica u lipnju će u Vukojevcima biti održano i vatrogasno državno prvenstvo.” – rekao je Jović Miroslav, predsjednik NK Omladinca naglasivši da je novi trener je okupio dobre igrače kojih sada ima preko dvadeset, pa će i rezultati biti bolji.

Trener prve ekipe, Dražen Milković vodi seniore, a uz njega najmlađu skupinu početnika vodi Ivica Jović.

„S općenitim radom uprave kluba sam jako zadovoljan, no sa odazivom igrača na treninge, u prvom dijelu sezone, baš i ne. No drugi dio sezone već je bolji. Nažalost, ne brojimo dovoljan broj domaćih igrača da bi se klub mogao održati pa smo u tom smislu morali posegnuti za nekim igračima sa strane, koji će nam, u pravom smislu te riječi, biti pojačanje. Trenutno u prvoj fazi priprema održavamo do pet treninga tjedno, uz rekvizite i opremu koje imamo dovoljnom, a uvjeti za rad su odlični. Ipak smatram da bi se trebao poboljšati rad sa mlađim kategorijama, u našem slučaju juniora, jer bi nam oni bili izravni izvor igrača za prvu ekipu, seniore.” – rekao je Dražen Milković, trener prve ekipe, dodavši da je bio trener u dosta klubova, i u dosta njih igrao, pa prepoznaje dobru atmosferu kluba i odličan posao koji uprava radi.

Toj atmosferi pridružili su se na skupštini i gradonačelnik Josip Miletić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Našica Krešimir Kašuba, predsjednik Športske zajednice grada Našica Nikola Vercingetoriks Antolović, član Izvršnog odbora Zajednice športskih udruga Grada Našica Vanja Prošić, predsjednik Mjesnog odbora Vukojevci Dražen Ganzbergerom te predstavnici udruga i klubova suradnika. Gradonačelnik Josip Miletić pohvalio je rad nogometnog kluba poželivši im sve najbolje u nastavku sezone, a njegovim se čestitkama pridružio predsjednik Gradskog vijeća Grada Našica Krešimir Kašuba.

„Ja sam uvijek impresioniran dolaskom na godišnje skupštine ovog kluba, jer bez obzira na manjak igrača koji zahvaća i druge, njihov izvršni odbor i predsjednik rade odlično. Ovdje su ljudi skromni, brinu o svojoj mladeži koje nema puno, pa pojačanja dovode, opet iz bliže okolice, Našica ili Općine Podgorač. Naša Zajednica i dalje će ovaj klub podržavati u domeni svojih mogućnosti, pa ćemo tako i njima, kao i većini drugih klubova, povećat iznos potpore u ovoj godini prema novoj odluci Gradskog vijeća Grada Našica, kojima se ovim puta zahvaljujem.” – rekao je Nikola Vercingetoriks Antolović predsjednik Športske zajednice grada Našica, koji okuplja 37 članica naglasivši da dolaze iz sfere raznih sportova.

Pročitajte još