Ciklus radionica pod nazivom „Pronađi svoj put u ugostiteljstvu i turizmu!“ završio je radionicom u osmom razredu OŠ Ivana Brnjika Slovaka Jelisavac

U sklopu projekta Inklutour, čiji je nositelj Pučko otvoreno učilište Osijek, a u suradnji s Ugostiteljsko – turističkom školom Osijek, koji je ujedno i projektni partner, završen je ciklus radionica u osnovnim školama pod nazivom „Pronađi svoj put u ugostiteljstvu i turizmu!“.

Tako se zadnja radionica održala u Osnovnoj školi Ivana Brnjika Slovaka u Jelisavcu gdje su dobro raspoloženi osmaši, zajedno sa svojom razrednicom i stručnim osobljem, imali priliku čuti sve o nastavku školovanja u Ugostiteljsko – turističkoj školi Osijek te uz promotivne videe pogledati kakva su iskustva učenika spomenute srednje škole, a uz zabavni kviz znanja imali su priliku i naučiti neke nove i zanimljive informacije iz turizma i ugostiteljstva.

Cilj ovih radionica bio je predstaviti učenicima osnovnih škola u Osijeku i okolici sve benefite upisa i završetka srednjoškolskih turističkih i ugostiteljskih programa obrazovanja. Tom prilikom se učenicima predstavila i Ugostiteljsko – turistička škola Osijek sa svojim programima obrazovanja, ali i suvremeno opremljenim praktikumima koji učenicima omogućuju kompletno obrazovanje u teoriji i praksi kako bi, nakon završetka srednje škole, potpuno spremni i kvalificirani izašli na tržište rada ili nastavili svoje obrazovanje.

S obzirom da je cilj projekta dodatna edukacija i obrazovanje nezaposlenih osoba s invaliditetom za tržište rada u sektoru turizma i ugostiteljstva, naglasak ovih radionica stavio se na daljnje obrazovanje učenika s teškoćama nakon završetka osnovne škole. Tako je Ugostiteljsko – turistička škola Osijek predstavila svoje redovne programe uz prilagođen nastavni sadržaj za učenike s teškoćama kako bi svako dijete dobilo priliku za sveobuhvatno srednjoškolsko obrazovanje i bilo spremno za tržište rada, a samim time dobilo veliku ulogu u zajednici. U sklopu projekta Inklutour, održano je ukupno sedam radionica u osnovnim školama, kako u gradu Osijeku tako i u okolici grada.

Projekt Inklutour započeo je u ožujku 2022. i provodit će se sve do studenog 2023. godine. Financiran je iz bespovratnih sredstava Europskog socijalnog fonda, temeljem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu Poziva „Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva II.” u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”.

Pročitajte još