Četvrtak pretežno oblačan s kišovitim razdobljima

8 °C je izmjereno jutros u Našicama, a najviša dnevna temperatura zraka će se kretati oko 12 °C. Pretežno oblačno s kišom, lokalno obilnom. Najviše suhog vremena na krajnjem istoku. Uz zahladnjenje popodne će kiša u gorskim predjelima prelaziti u snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača, a snijega krajem dana može biti i u nizinama unutrašnjosti. Umjeren, u gorju i jak jugozapadni vjetar sredinom dana u okretanju na sjeverni i sjeveroistočni. Najniža temperatura od 3 do 8 °C. Najviša dnevna većinom između 11 i 16 °C.

U petak slijedi postupan prestanak oborine te razvedravanje dok će vikend početi hladnim jutrom, zatim sunčano te uglavnom bez oborina na koje opet treba računati u oblačniju nedjelju.

Nepovoljne biometeorološke prilike na području cijele zemlje bit će posljedica atmosferskih nestabilnosti i južine. Takve vremenske prilike kod meteoropata mogu pridonijeti slabijem raspoloženju, umoru, razdražljivosti i glavobolji. Utjecaj vremena osjećat će i kronični bolesnici pa im se preporučuje izbjegavanje suvišnih napora.

Pročitajte još