Čestitamo Svjetski dan djece!

Djeca i mladi podižu svoj glas o temama koje su njihovoj generaciji izrazito važne – od klime do mentalnog zdravlja, obrazovanja, diskriminacije, nasilja te pozivaju odrasle na kreiranje bolje budućnosti. Dok se svijet oporavlja od pandemije, sada je važnije nego ikad poslušati ih.


Poruka je UNICEF-a povodom Svjetskog dana djece u kojoj se također ističe kako djeca i mladi imaju drugačiju perspektivu od odraslih i donose nova i kreativna rješenja za probleme s kojima se svijet suočava.

Izazovno i nepredvidivo vrijeme pandemije koje je u dječju svakodnevnicu i svakodnevnicu mladih unijelo značajne promjene, odrazilo se i na njihovu dobrobit. Stoga je, također, izrazito važno pronaći mehanizme za njihovo emocionalno osnaživanje u nadi za skorim povratkom u normalni svakodnevni život.

Svjetski dan djece podsjeća nas na zajedničku odgovornost da djeci i mladima osiguramo bolju budućnost poštivanjem njihovih prava, potpunim odgovaranjem na njihove potrebe, stvaranjem svijeta u kojem će moći ostvariti vlastite potencijale uz uvažavanje njihovih mišljenja, stavova, inicijativa i prijedloga.

Izvor: Središnji ured za demografiju i mlade

Stric pivo

Pročitajte još