Budite oprezni prilikom prolaza preko pružnog prijelaza na ulazu u Markovac Našički

Na izlazu iz Našica te ulasku u Markovac Našički prije desetak dana, tijekom dana, cesta je bila zatvorena te su se odvijali radovi na pružnom prijelazu kod Silosa.

Nakon završetka radova, na mjesto gdje treba ići asfalt uz samu prugu stavljen je šljunak i za vrijeme pisanja ovog teksta još je takvo stanje. Iako su radovi na sanaciji pružnog prijelaza bili prije 10-tak dana stanje je nepromjeneno pa nije niti čudno da smo primili nekoliko dojava građana kako takav pružni prijelaz predstavlja opasnost i problem. Naime, prelaskom automobila, kamenje leti i šljunak se rasipa okolo po cesti, pri čemu može doći do ozljede ljudi koji pješice prelaze. Isto tako, tijekom prolaska automobila stvorile su se i rupe te postoji mogućnost oštećenja automobila i bušenje guma, ako ne i većih oštećenja.

Zbog brojnih upita građana koji taj prijelaz koriste i više puta na dan, nazvali smo Željeznički kolodvor Našice te upitali kada će se taj problem riješiti, odnosno kad će se taj pružni prijelaz asfaltirati. Kako nam je rekao šef kolodvora Ivica Suk, uskoro će se krenuti s radovima, a asfaltiranje bi trebalo početi početkom idućeg mjeseca. Navodi, kako su radovi već trebali početi, ali nisu mogli dobiti termin u Hrvatskim cestama zbog drugih radova na cestama, no, uskoro će sve biti riješeno, prijelaz će opet biti siguran za prijelaz, kako za ljude tako i za automobile.

Nadamo se kako će se ovaj problem što prije riješiti, jer vjerujemo kako nikome nije u interesu da dođe do nekih većih problema pri udaru u novonastale rupe ili frcanje kamenja koje nastaje prilikom prelaska pružnog prijelaza.

Pročitajte još