Brzom intervencijom policija pronašla višestrukog počinitelja kaznenih dijela


Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 41-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo „Krađa“ i kazneno djelo „Teška krađa“. U periodu od 13. do 21. srpnja, u Osijeku, 41-godišnjak počinio je više provala i krađa iz ugostiteljskih objekata i pekarnice, kojom prilikom je otuđio nekoliko novčanika s više tisuća kuna u raznim apoenima, alkoholna pića i nekoliko kutija cigareta. Nastala materijalna šteta iznosi više od 10 000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

Požar na osobnom automobilu

Jučer, 21. srpnja, oko 12,20 sati, na DC-34, između mjesta Petrijevci – Šag tijekom vožnje došlo je do zapaljenja osobnog automobila u vožnji. Na mjestu događaja očevid je obavila očevidna ekipa Policijske uprave osječko – baranjske u suradnji s protupožarnim inspektorom te su utvrdili da je do požara došlo uslijed kvara na instalacijama dovoda goriva i zapaljenja motora osobnog automobila s kojim je upravljao vozač 66-godišnji hrvatski državljanin iz Siska. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, a nastala materijalna naknadno će se utvrditi. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su dvije prometne nesreće s materijalnom štetom koje su se dogodile na području Osijeka i Našica.

 

Alkoholizirani vozači u prometu

Jučer, 21. srpnja, na području PU osječko-baranjske u prometu su zaustavljena 2 vozača (1 vozač bicikla i 1 vozač osobnog automobila) koja su imala nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 15 sati na županijskoj cesti broj 4060, između Valpova i Ladimirevaca, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 62-godišnji hrvatski državljanin iz Ladimirevaca koji je upravljao biciklom te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,35 grama po kilogramu. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

 

U 5,15 sati u Osijeku, u Ulici Svetog Leopolda Bogdana Mandića, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom, na način da je 36-godišnji hrvatski državljani iz Osijeka, upravljao osobnim automobilom te uslijed neprilagođene brzine sletio s kolnika. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost alkohola u krvi od 2,31 grama po kilogramu. Sukladno prekršajnom zakonu vozač je uhićen. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 21 300 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Stric pivo

Pročitajte još