Blizina Našica i Đakova za sada nije utjecala na povećanje broja oboljelih na našem području

Kada se pojavilo novo žarište virusa Covid-19 u Đakovu, mnogi naši sugrađani su se s pravom uplašili kako će se to vrlo brzo preliti i kod nas. Na svu sreću situacija nije takva i sve se očito još drži pod kontrolom te su zaraženi i dalje samo na đakovačkom području.

Udaljenost od svega 33 kilometra je stvarno mala i mnogi od nas često borave u Đakovu, iako slušajući sugrađane, ovih dana su putovanja prema Đakovu, ali i Osijeku nešto manja. Pogotovo se to odnosi na starije osobe što je razuman potez.

Kako nam javlja ravnatelj Opće županijske bolnice Našice Hrvoje Šimić, stanje je zadovoljavajuće, bez oboljelih korona virusom. Jučer je testirano 4 osobe, a pristigli su i nalazi koji su također svi negativni. 5 osoba se nalazi u samoizolaciji i to tri od prije zbog kontakata, a dvoje novih zbog povratka iz Kosova.

Još jednom upozoravamo sve sugrađane da se pridržavaju propisa epidemiologa koji prije svega napominju važnost distanciranja, nošenja maski u javnom prijevozu, kao i dezinfekciju ruku i predmeta s kojima se služimo. Isto tako, vrlo je važno ne dirati lice, usta, oči jer je i to način na koji se virus najlakše prenosi.

Pročitajte još