„Bajkaonica za 5“ u Našicama

„Bajkaonica za 5“ u Našicama

„Bajkaonica za 5“ u Našicama

”Bajkaonica za 5” dio je projekta društvene odgovornosti tvrtke Beiersdorf Hrvatska (NIVEA). Projektom ”Neka odrastanje bude dječja igra” pruža se podrška obiteljima pomažući djeci i odraslima u ostvarenju njihovih punih potencijala. Projekt je pokrenut 2014. u sklopu NIVEA globalne inicijative ”NIVEA – stalo nam je do obitelji”, u suradnji sa Savezom društava Naša djeca Hrvatske.

DND Našice ove se godine pridružilo projektu „Bajkaonica za 5“ i održalo nekoliko bajkaonica.

Prva „Bajkaonica“ održana je u prostorijama DND-a Našice u petak, 26.10. 2018. koju je vodila i osmislila educirana voditeljica „Bajkaonice“ Gabrijela Veseli i voditeljica igraonice Nikolina Dundović. „ Bajkaonica“ je bila namijenjena najmlađem uzrastu djece – polaznika igraonice od 2 do 6 godina na kojoj su bile ispripovijedane dvije bajke: Pinocio i Mačak u čizmama. S djecom se prvo razgovaralo o nastanku bajki, potom su se pročitale bajke, a onda su svi zajedno oponašali glavne likove i crtali na temu bajki.

Druga „Bajkaonica“ održana je na odjelu Pedijatrije OŽB Našice u nedjelju 29.10.2018. Voditeljice „Bajkaonice „Gabrijela Veseli i Nikolina Dundović bolesnim pacijentima pročitale su Snjeguljicu i Naopake bajke, te sa djecom crtale i razgovarale o drugim bajkama. Malim bolesnicima ovo je bio lijep događaj, a dr. Gabrijela Rendulić Wolf i ostalo stručno osoblje odjela zahvalile su se volonterkama DND-a Našice na posjeti.

Treća „Bajkaonica“ održana je OŠ Dore Pejačević. Voditeljice su dočekali učenici 1. razreda i učiteljica Ružica Belunjak. Volonterka Gabrijela Veseli ispripovijedala je djeci vrlo dragu bajku Snjeguljicu nakon čega su svi zajedno razgovarali o glavnom liku te crtali na temu bajke.

“Cilj održavanja “Bajkaonice za 5” je što više djece uvesti u čaroban svijet bajki kroz pripovijedanje educiranih pripovjedačica, kako bi se djecu potaknulo na razmišljanje, kreativnost, maštu i razigranosti. Nastavljamo i dalje sa ovim interesantnim projektom na veselje naših najmlađih” – rekla nam je predsjednica DND-a Našice Darija Vlajnić.

Pročitajte još