Policijski službenici Odjela prevencije proveli su aktivnosti preventivnog projekta „Biciklirajmo, biciklističkom“

Jučer, 12. rujna, policijski službenici Odjela prevencije, Policijske uprave osječko – baranjske, proveli su aktivnosti preventivnog projekta „Biciklirajmo, biciklističkom“ na području osječke Promenade. Preventivne aktivnosti su usmjerene na mjesta na kojima se često ne poštuju prometni propisi od vozača bicikala, ali i drugih sudionika u prometu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEGrađanima su uručeni informativni leci

Kako bi se tijekom vožnje biciklom i romobilom izbjegle neželjene posljedice, policijski službenici su građane dodatno informirali da posebnu pozornost usmjere na mjere prevencije poput nošenja zaštitne opreme, kacige posebno kod mladih i djece, reflektirajućeg prsluka u slučaju smanjenje vidljivosti ili noću, te da u svakodnevnoj vožnji ne zaborave koristiti znakove rukama kojima upoznaju druge sudionike što će učiniti. Tom prilikom su građanima uručeni informativni leci.

Biciklisti se moraju kretati sukladno propisima jedan iza drugoga

Budući da je u tijeku regulacija statusa električnih romobila, vozači istih su upućivani na sporiju vožnju jer time osiguravaju veću osobnu sigurnost tijekom kretanja, kao i drugih sudionika u prometu.

Također su svi biciklisti, a posebno djeca i mladi dodatno informirani da se tijekom kretanja u grupi, kada ih je dvoje ili više, a kreću se ili biciklističkom stazom ili kolnikom, moraju kretati sukladno propisima jedan iza drugoga, a ne kako to često čine jedan pored drugoga.

Tijekom postupanja policijski službenici Odjela prevencije su zaustavili i djecu koja su bila u pratnji roditelja, a koja su pravilno nosila zaštitne kacige i propisno se kretali kao biciklisti, s ciljem pohvale za sigurno i pravilno sudjelovanje u prometu.

Foto: PU osječko – baranjska

Pročitajte još

Učitavanje...