Aktivan vikend za našičke bicikliste

U subotu se u Slatini vozila druga utrka Slavonske brdsko – biciklističke lige, biciklistički maraton od 3 kruga, ukupne dužine 50km i 1000m uspona. Taj dan je vrijeme bilo idealno, međutim nekoliko dana prije kiša je malo „začinila” ionako tešku stazu. Blata je bilo podosta pa je bila potrebna maksimalna koncentracija pogotovo na brzim spustovima.

Za biciklistički klub Našice nastupilo je 6 vozača od kojih je petero završilo utrku. U kategoriji žene, Biljana Milić završava na 3. mjestu, a Jasmina Bićanić na 4. mjestu. U Elite kategoriji, od našičkih biciklista, najbolji rezultat je napravio Matija Zubaj koji je završio na 4. mjestu s vremenom od 2:19h dok je Mislav Ciboci završio na 6. mjestu vremenom 2:24h.

U kategoriji Master A, Antun Umiljanović nakon dobrog starta i vodstva većeg dijela utrke, pada preko drugog bicikla, i pred kraj zbog grčeva prepušta vodstvo i završava na drugom mjestu 40 sekundi zaostatka za prvim u vremenu od 2:27h. U kategoriji Master B, Marko Ljevar u prvom krugu na nezgodnom spustu gubi kontrolu te pada s bicikla. Marko je imao manje sreće pa je zbog puknuća bicikla morao odustati od utrke. Odmora za bicikliste nema jer već u nedjelju – 30. travnja vozi se sljedeća utrka lige u Požegi.

Proteklih dana u Hrvatskoj se vozila najjača i najteža međunarodna Epic utrka u Europi, a to je “4 otoka” koja je privukla vozače iz cijeloga svijeta. Nakon 4 dana ekstremnih utrka, član BK „Našice” Mario Šubr, s kolegom Marinom Dekovićem u kategoriji Masters Men osvaja 3. mjesto u ukupnom poretku iza ekipa iz Španjolske i Brazila.

Pročitajte još