90. godina DVD-a Breznica Našička

U subotu u Breznici Našičkoj obilježena obljetnica 90 godina od osnutka Dobrovoljnog vatrogasnog društva Breznica Našička. Nakon okupljanja gostiju, održana je Sveta Misa u obližnjoj crkvi sv. Martina na kojoj je posvećena nova zastava društva. Kum zastave je bio načelnik Općine Koška Zoran Kovačević.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMENakon toga održana je pokazna vježba gašenja požara na zapaljenom automobilu koju su odradili u cijelosti članovi DVD-a. Od gostiju na svečanoj Skupštini je ispred Županije bio dožupan Josip Miletić, ispred Općine Koška načelnik Zoran Kovačević, ispred Vatrogasne zajednice Osječko – baranjske županije Dragan Krleža, ispred Vatrogasne zajednice Našice predsjednik Vlatko Gašić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Našice Danijel Matković i predstavnik tvrtke Vatropromet d.o.o Luka Hrgović kao i veliki broj članova DVD-a iz okolnih mjesta.

Danas DVD Breznica Našička broji 90 članova

Tokom Skupštine dodijeljene su spomenice, brončane, srebrne medalje te zahvalnice svim zaslužnim članovima koji su tokom godina doprinijeli radu društva. Navečer je održano druženje za sve nazočne uz večeru – vola s ražnja i živu glazbu u prostorijama NK „Mladost” Breznica.

Danas DVD Breznica Našička broji točno 90 članova u sekcijama muški A, muški B, žene B te podmladak od 6-12 i mladež od 12-16. Sve ekipe sudjeluju na brojnim natjecanjima u sklopu vatrogasne zajednice i šire, a dječja ekipa je 2019. bila prva u županiji. Trenutno predsjedničku dužnost obavlja Ivan Mucafir, a zapovjednik je Oliver Dragozet. Društvo posjeduje navalni kamion koji je nabavljen unazad dvije godine uz pomoć Općine Koška te raznu vatrogasne opremu, a puno se ulaže u obrazovanje kadra. Zanimljivo je da su društvo davne 1931. osnovali pripadnici njemačke nacionalne manjine koji su do 2. svjetskog rata bili većina u selu, a osnovali su i sekciju limene glazbe koja je bila dugo aktivna.

Pročitajte još

Učitavanje...