75. obljetnica DVD-a Zoljan

Dobrovoljno vatrogasno društvo Zoljan za vikend je, u nazočnosti članica i članova, njihovih kolega vatrogasaca iz drugih vatrogasnih društava te brojnih uglednih gostiju, proslavilo 75. godišnjicu rada.

Svečani mimohod kroz selo

Obilježavanje je započelo postrojavanjem i mimohodom kroz selo, nakon čega je sve nazočne pozdravio predsjednik društva Željko Ptiček. Za svečaniju notu proslave pobrinuo se puhački orkestar Gradske glazbe Našice koji je izveo državnu i vatrogasnu himnu. Izvješće o radu, kao presjek dugogodišnjeg rada uz najznačajnija djelovanja podnio je tajnik društva Franjo Pavlović.

Čestitke povodom obljetnice vatrogascima je uputio gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba istaknuvši da su vatrogasci izrazito potrebni u društvu.

„Vi predstavljate tradiciju i povijest. Posebno se kod vas vatrogasaca ističe obiteljska povezanost, a upravo na ovakvim događanjima vidljivo je to vaše zajedništvo, ne samo vatrogasaca nego cijelog kraja. Rijedak je slučaj da u društvima i udrugama vlada ovakvo zajedništvo, kojem svi težimo i koje nam je vrlo važno. U mom mandatu gradonačelnika imali smo nepogodu, poplave i Zoljan je jako nastradao. U tim teškim trenutcima prvo što sam vidio su bili vatrogasci, njih skoro sto, i čak 12 iz Zoljana. Stoga moram reći da smo ponosni na vas i trebamo vas kako bi se osjećali sigurni.” – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

Čestitkama gradonačelnika pridružio se i zamjenik gradonačelnika Grada Našica i saborski zastupnik Hrvoje Šimić.

„Želim da predsjednik i u novom mandatu jednako uspješno na sveobuhvatan način vodi brigu o prostoru, opremi i ulaganju u kadrove ovog društva. Posebno ističem žensku sekciju koja dobro radi, ali i veliki broj intervencija koje ste svi zajedno obavili. Želim vam puno uspjeha u daljnjem radu, čestitam i svima koji su zasluženo dobili diplome, kao i svima onima koji svakodnevno doprinose radu društva. I naglasio bih, kao i gradonačelnik, da su vatrogasci izrazito potrebni našem društvu.” – rekao je zamjenik gradonačelnika Grada Našica i saborski zastupnik Hrvoje Šimić

Predsjednik Vatrogasne zajednice Našice Vlatko Gašić, čestitao je DVD-u Zoljan i pozdravio čak 20 drugih vatrogasnih društava koji su prisustvovali obljetnici.

„Iza vas je 75. godina vrlo uspješnog i kvalitetnog rada. Vi radite na ponos svog društva, mjesta, Grada Našica, ali i naše Zajednice. Uistinu imamo odličnu suradnju, vi i Zajednica, a posebno ističem i naš odnos sa Gradom, koji u potpunosti podržava naš rad.” – rekao je predsjednik Vatrogasne zajednice Našice Vlatko Gašić.

Goste i domaćine pozdravio je i predsjednik Vatrogasne zajednice Osječko – baranjske županije Zdenko Čarapar, a prigodnu čestitku, poslao je, i Glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković.

Svojim dolaskom čestitali su i predsjednik Gradskog vijeća Grada Našica i počasni član DVD-a Zoljan Krešimir Žagar, predsjednik Vatrogasnog vijeća Javne vatrogasne postrojbe Našice Hrvoje Žiha, pročelnik Gradske uprave za proračun i financije Franjo Vladika, predsjednik Vijeća mjesnog odbora Zoljan Josip Šimac, zamjenik predsjednika Vatrogasne zajednice Osječko – baranjske županije Željko Penić, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Danijel Matković te predstavnici suradnika, mjesnih udruga i drugi gosti.

Prvi puta dodijeljena diploma za višu vatrogasnu časnicu

Proslava se nastavila uz prigodu dodjelu brojnih priznanja i zahvalnica, gdje se posebno ističu spomenice članovima DVD-a Zoljan za 10 i 30 godina rada, a dodijeljene su i zlatne, srebrne i brončane medalje, kao i plamenice. Po prvi puta u povijesti DVD-a Zoljan jedna je članica, Tomislava Žarić, primila diplomu za zvanje Više vatrogasne časnice. Uz ovu, predsjednik društva Željko Ptiček uručio je plakete i medalje zaslužnim organizacijama i pojedincima koji su kroz godine pomogli u radu DVD-a Zoljan.

[fts_facebook id=TVNasice album_id=251109087017197 posts=20 title=no description=no words=15 type=album_photos image_width=250px image_height=168px hide_date_likes_comments=no image_position_lr=0% image_position_top=0% popup=yes like_option_align=center slider=yes slider_speed=200 slider_controls_bar_color=#1069b3 slider_timeout=3000 slider_controls_text_color=#FFF scrollhorz_or_carousel=carousel slider_spacing=1px hide_like_option=no show_follow_btn_where=above_title like_box_width=500px slider_controls=arrows_and_numbers_below_feed slider_controls_width=500px slider_margin=”0px auto 2px auto”]

Pročitajte još