305 kilometara za 37 sati – URT „Nexe Team” Našice trči od Vukovara do Sunje

U organizaciji URT „Nexe Team“-a iz Našica, Općine Sunja, Udruge hrvatskih dragovoljaca domovinskog rata općine Sunja, Grada Našica, Grada Vukovara, Općine Donja Motičina, Županije Osječko – baranjske i Sisačko – moslavačke od 09.06.2023 do 11.06.2023. održat će se 6. Memorijalni ultramaraton „Od velikog do malog Vukovara“ u duljini od 305 km i u trajanju od 37 sati.

Početak ultramaratona bit će u Gradu heroju Vukovaru dana 09.06.2023. godine u 21,00 sat, a cilj će biti u Sunji, 11.06.2023. godine u 10,30 sati. Cilj utrke je zapaliti svijeću i „Svjetlo Vukovara” donijeti u Sunju te utrkom kao i prošle godine ponovno spojiti ova dva mjesta. Ultramaraton će se trčati bez odmora, štafetno, a trčat će ga pedesetak maratonca iz cijele Hrvatske. Start je u Vukovaru, utrka se nastavlja kroz: Čepin, Našice, Mikleuš, Voćin, Pakrac, Kutinu, Sisak i završava u Sunji gdje će se održati prigodan program i druženje.

URT „Nexe Team” Našice svojim trčanjem evocira uspomene koje promiču Domoljubne i sportskih vrijednosti

Sunja, mjesto 27 kilometara udaljenom od Siska, mnogi su zbog hrabrosti i ustrajnosti branitelja tijekom Domovinskog rata nazivali „malim Vukovarom“. Sunja nikada nije „pala“, izdržala je četverogodišnju agresiju te dovršetak rata dočekala u cijelosti razorena, baš poput Vukovara. Jedan od legendarnih branitelja Vukovara bio je i zagrebački glumac Sven Lasta, koji je napisao 1992. godine čuvenu pjesmu ‘Piše Sunja Vukovaru’. URT „Nexe Team” Našice svojim trčanjem evocira uspomene koje promiču Domoljubne i sportskih vrijednosti gdje se istodobno prisjećaju presudnih trenutaka Domovinskog rata,te žrtava iznimno hrabrih ljudi koji su položili život za očuvanje hrvatske slobode.

Pročitajte još