3 novooboljele osobe u Našicama, u OBŽ 139 novopozitivnih

U zadnja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ za područje Osječko – baranjske županije testirano je 309 uzoraka od kojih je 139 bilo pozitivno na koronavirus.

Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području gradova Osijek (75), Đakovo (16), Valpovo (9), Belišće (6), Donji Miholjac (5), Našice (3) i Beli Manastir (1). Četiri novopozitivne osobe su iz Čepina, po tri s područja općina Drenje i Petrijevci, po dvije su s područja općina Bizovac, Darda, Gorjani, Punitovci i Semeljci, a po jedna osoba je s područja općina Erdut, Satnica Đakovačka, Viškovci i Vladislavci.

 

U Respiracijskom centru KBC-a Osijek preminula je muška osoba iz Gata, rođena 1929. godine, a u Općoj županijskoj bolnici Našice preminula je muška osoba iz Našica, rođena 1933. godine. Uz COVID-19 preminuli su imali više teških oboljenja.

 

Na liječenju u KBC-u Osijek trenutno se nalazi 129 pacijenata oboljelih od COVID-19 od kojih su 27 na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice kao „covid bolnici“ hospitalizirano je 27 oboljelih od COVID-a. Na području Osječko – baranjske županije trenutno je u samoizolaciji 4.849 novih kontakata pozitivnih osoba.

 

Policija je provela 43 samoinicijativne provjere osoba u samoizolaciji te jednu provjeru po dojavi građana, a svi su zatečeni na prijavljenoj adresi. Inspektori Ravnateljstva civilne zaštite proveli su 33 nadzora, uglavnom trgovačkih i ugostiteljskih objekata. Pri tomu su u dva slučaja utvrdili nepravilnosti koje su odmah otklonjene.

Pročitajte još