2 milijuna kuna za našički sport

U uredu gradonačelnika danas je potpisan ugovor između Grada Našica i Sportske zajednice Grada Našica. Ugovor su potpisali gradonačelnik Josip Miletić i predsjednik Zajednice Nikola V. Antolović kojim je dogovoren nastavak uspješne suradnje. Glavna novina ovogodišnjeg financiranja klubova je povećanje ukupnih sredstava namijenjenih za sport koji iznose više od 2 milijuna kuna.

Upravo to povećanje znak je da gradonačelnik prepoznaje mnogobrojnost klubova i sportaša kao i njihove značajne uspjehe.

„Ono što smo prepoznali u 2020. godini je potreba za povećanjem sredstava našim klubovima, kako zbog većih troškova rada, ali i zbog kvalitetnih rezultata koji su ostvareni u prethodnom razdoblju. Stoga smo se kao Grad odlučili povećati ta sredstva za 200 000 kuna. S obzirom na ulaganja u sport, ove godine je direktno u tu svrhu izdvojeno 1 900 000 kuna, a pribrojimo li tome i sredstva Mjesnih odbora, za sport ćemo ove godine izdvojiti više od 2 milijuna kuna. Moram, također, napomenuti da je ovo, s obzirom na postotak, znatno više nego što čine neki drugi gradovi u našoj okolici.” – rekao je gradonačelnik Josip Miletić i svim sportašima poželio puno zdravlja i sportskih uspjeha u 2020. godini.

Povećanjem sredstava izuzetno je zadovoljan i predsjednik Sportske zajednice koji se nada da će se ovakva suradnja nastaviti i u godinama koje slijede.

„Grad Našice proporcionalno, sa povećanjem broja naših članica, povećava i namjenska sredstva, čime smo izuzetno zadovoljni. Mi ove godine očekujemo oko 2 milijuna kuna za naše športske članice, njih ukupno 37, s intencijom povećanja. Uz ovo, važno je napomenuti da ćemo, nakon dugih pregovora, uz podršku Grada Našica i Gradskog vijeća, dobiti i novi kombi za naše članice, koji će služiti za prijevoz sportaša. Ovu vrijednu investiciju sufinancirat će Hrvatski olimpijski odbor u iznosu od 70 000 kuna, dok će se razlika pokriti od dijela povećanih sredstava Sportske zajednici i iz proračuna Grada Našica.” – rekao je Nikola V. Antolović te se zahvalio gradonačelniku, Gradu Našicama i Gradskom vijeću Grada Našica.

Ipak većina sportskih uspjeha ne bi bila moguća bez sportske infrastrukture u koju je Grad, u prošloj godini, također uložio znatna sredstva.

„Protekle godine smo dodatno uredili srednjoškolsko igralište na kojem smo postavili nekoliko sprava za vježbanje. Uz to tijekom godine smo se pripremali i na velike projekte koji nam sada slijede, a jedan od njih svakako je uređenje sportskih terena u Velikom parku. Plan je tamo napraviti jedno rukometno, jedno košarkaško i jedno odbojkaško igralište, koji će se, uvjeren sam, realizirati u ovoj godini. Također, nadamo se i skorom potpisu ugovora sa Hrvatskim nogometnim savezom, koji će nam donijeti jedno igralište sa umjetnom travom na terenima NK Naška, baš za njihovu 100. obljetnicu. Još jedna investicija realizirat će se u mjestu Jelisavac, gdje ćemo u suradnji sa Nogometnim klubom Vihor iz Jelisavca ove godine napraviti projektno – tehničku dokumentaciju za izgradnju tribine, koju će oni financirati. Sve je to za kvalitetan razvoj naše djece.” – zaključio je gradonačelnik i još jednom naglasio, također važnu, nabavu kombi vozila za Sportsku zajednicu Grada Našica, odnosno njenih 37 članica.

Pročitajte još