2. Dani poljoprivrede, ribarstva i šumarstva – Najava

Ministarstvo poljoprivrede održat će 2. Dane poljoprivrede, ribarstva i šumarstva u hotelu Sheraton u Zagrebu 15. i 16. listopada 2021. godine. Konferenciji će nazočiti predstavnici tijela državne, lokalne i regionalne uprave te akademske i znanstvene zajednice, relevantni stručnjaci i analitičari, poljoprivrednici te civilno društvo.

U sklopu programa će biti izloženi domaći poljoprivredno – prehrambeni proizvodi, uručene odluke i ugovori iz mjera Programa ruralnog razvoja i Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo te održane brojne edukativno – informativne prezentacije, kao i panel rasprava na temu perspektive poljoprivrede u novoj Zajedničkoj poljoprivrednoj politici.

U okviru konferencije održat će se prezentacije „Dokazana kvaliteta – Hrvatska“

Prvog dana konferencije predviđena je prezentacija online platforme za informiranje i savjetovanje poljoprivrednika pod nazivom eSavjetnik, a bit će predstavljene i izmjene zakonodavnog okvira važnog za povećanu proizvodnju kvalitetne i zdrave hrane, izazovi pred hrvatskim šumarstvom u svijetlu nove EU šumarske strategije, strateški značaj drvne industrije Republike Hrvatske, Nacionalni akcijski plan razvoja ekološke poljoprivrede do 2030. te analiza potencijala pašnjačkih površina i prijedlog mjera za razvoj pašnjačkog stočarstva na području krških pašnjaka.

U sklopu konferencije bit će uručene odluke i ugovori o potpori za projekte sufinancirane iz Programa ruralnog razvoja i Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo te će se održati međuresorna rasprava koja će sagledati perspektivu poljoprivrede u kontekstu nove ZPP obilježene klimatskim promjenama. U okviru konferencije održat će se prezentacije na teme Nacionalnog sustava označavanja domaćih proizvoda „Dokazana kvaliteta – Hrvatska“, strateških smjernica za suočavanje s izazovima u poljoprivredi u narednih 10 godina te stanja ribljih resursa u Jadranu i provedbe EU fondova u ribarstvu.

Izvor: Ministarstvo poljoprivrede

Pročitajte još