19. rođendan Udruge voćara i vinogradara Našice – Proglašene najbolje voćne rakije i likeri

Udruga voćara i vinogradara Našice danas je svečano obilježila 19. godina od osnutka Udruge, a tom prigodom u Zoljanu je održano proglašenje pobjednika 16. lokalnog i 8. međužupanijskog natjecanja u kvaliteti voćnih rakija i likera Našice 2023. u sklopu proslave Dana grada Našica.

Udruga je osnovana prije 19 godina s ciljem promicanja voćarstva i vinogradarstva, kao i povezivanja i unapređenja struke među lokalnim proizvođačima. Tijekom godina, udruga je postala prepoznatljiva po svojoj predanosti i entuzijazmu i time je postala nezaobilazna karika na području poljoprivrede ovog kraja.

Jaka konkurencija i rekordan broj uzoraka

Udruga je ove godine imala izniman odaziv na natjecanje u kojem je sudjelovao velik broj proizvođača iz cijele regije s čak 102 uzorka od kojih je 21 zlatni. Tom prigodom gradonačelnik Krešimir Kašuba, članica ocjenjivačke komisije Branka Komesarović te predsjednik Udruge Darko Cerovski podijelili su priznanja i medalje najboljima.

U kategoriji rakija prvo mjesto osvojio je Darko Cerovski sa zlatnom medaljom za rakiju komovicu. U kategoriji ostale rakije prvo mjesto i zlatnu medalju osvojio je, također, Cerovski za vinjak, a u kategoriji likeri prvo mjesto pripalo je Miroslavu Čemeu za liker od mente. Sveukupni pobjednik ovogodišnjeg natjecanja je Darko Cerovski s najvećim brojem osvojenih bodova iz Našica, a predsjednik komisije za ocjenjivanje bio je Franjo Požega.

Komovica Darka Cerovskog odnijela najveći broj bodova

Predsjednik Cerovski istaknuo je kako je ovo 19. put kako se obilježava Dan udruge, a tom prigodom zahvalio je svima na radu i suradnji te podsjetio kako su članovi Udruge uspješni na svim natjecanjima na kojima sudjeluju što dovoljno govori o kvaliteti rada. Dodao je kako se svake godine vidi porast u kvaliteti rakija i likera te da je ove godine konkurencija bila iznimno jaka zbog rekordnog broja predanih uzoraka.

„I ove smo godine održali lokalno i međužupanijsko natjecanja u kvaliteti voćnih rakija i likera i to u sklopu proslave Dna Grada Našica koje nam je, ujedno, pokrovitelj i bez čije pomoći ova manifestacija se ne bi mogla održati. Sve u svemu ovogodišnja kvaliteta ocijenjenih pića je izvrsna i u stalnom je porastu.” – izjavio je predsjednik Cerovski koji je i sveukupni pobjednik ovog natjecanja. „Moja je komovica najbolje ocijenjena od svih rakija s maksimalnim brojem bodova i drago mi je što nastavljam jedan kontinuitet kvalitetne proizvodnje rakije, a to mi je i cilj. Također bih naglasio važnost edukacije – preko radionica i predavanja jer samo pomoću znanja možemo doći do vrhunskih rezultata.”

Gradonačelnik Krešimir Kašuba svim članovima je čestitao njihov dan te im je zaželio i ubuduće uspješan rad i odlične rezultate.

„Bilo mi je zadovoljstvo prisustvovati na 16. lokalnom i 8. međužupanijskom natjecanju u kvaliteti voćnih rakija i likera. Ovoj je još jedna prilika za okupljanje voćara i vinogradara iz cijele regije u Našicama, a samim tim ova Udruga promiče turističku priču našeg grada. Istaknuo bih još kako ova, ali i sve ostale udruge s područja Grada Našica imaju našu daljnju podršku.” – izjavio je gradonačelnik Kašuba čestitavši članovima Dan udruge koji rade na dobrobit svoje zajednice te je zaključio kako je njeno dosadašnje djelovanje bilo ključno za unaprjeđenje kvalitete voća i vina iz našičkog kraja. A galeriju fotografija možete vidjeti na ovoj poveznici.

Pročitajte još