18. Olimpijski festival dječjih vrtića – najbolji domaćin, Dječji vrtić Zvončić Našice

18. Olimpijski festival dječjih vrtića – najbolji domaćin, Dječji vrtić Zvončić Našice

18. Olimpijski festival dječjih vrtića – najbolji domaćin, Dječji vrtić Zvončić Našice

Na Gradskom stadionu Nogometnog kluba Našk Našice održan je 18. Olimpijski festival dječjih vrtića. Natjecala su se djeca iz 11. dječjih vrtića iz Osječko – baranjske županije: DV Đakovo, DV Grlica Bilje, DV Crvčak Beli Manastir, DV Lane Osijek, DV Latica Osijek, DV Maza Valpovo, DV Pinokio Donji Miholjac, DV Sjenčica Osijek, DV Belišće Maslačak, DV Jaglac Đurđenovac te domaćin DV Zvončić Našice.

Ovogodišnji festival organizira Športska zajednica Grada Našica u suradnji sa Športskom zajednicom Osječko – baranjske županije te Dječjim vrtićem Zvončić, pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora, a uz potporu Grada Našica, Savjeta mladih Grada Našica, Humanitarne udruge Dar dobrote, Gradskog društva Crvenog križa i NK NAŠK-a Našice. Svoje vještine pokazalo je više od 400 djece u 5 olimpijskih disciplina – nogomet, bacanje loptice, skok u dalj, utrka na 50 metara i mini štafeta.

Olimpijski festival već se godinama provodi pod geslom “I ja ću biti olimpijac”, a sve kako bi kroz igru i druženje djeca učila o olimpijskim vrijednostima. Ovom važnom sportskom događaju ali i obrazovnom prisustvovali su Josip Miletić, gradonačelnik Grada Našica, Zvjezdana Tuma -P avlov, predstavnica Hrvatskog olimpijskog odbora i predsjednica Športske zajednice Osječko baranjske županije, Ivica Čeme, izaslanik župana Osječko – baranjske županije Ivana Anušića i potpredsjednik Županijske skupštine, Nikola Antolović, predsjednik Sportske zajednica Grada Našica te ostali počasni gosti.

Josip Miletić, gradonačelnik Grada Našica, držeći baklju s plamenom otvorio je 18. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića. “Iz Našica se kući vratite s osmjesima, uspomenama i medaljama oko vrata. “- rekao je Josip Miletić i zahvalio svima onima koji su sudjelovali u organizaciji, a posebno koordinatoru natjecanja Vanji Prošiću.

“Velika organizacija je pripala našem gradu i puno je ljudi sudjelovalo u organizaciji. Sport je nešto što čini sve nas zdravim ljudima, pa sam tako uvjeren da će djeca pronaći sportski kolektiv kojem će se pridružiti čim krenu u školu. Ovo domaćinstvo je priznanje prije svega kvalitetnog rada jer kod nas je Sportska zajednica jedna bogata obitelj u kojoj se poseban naglasak u proteklih godina dao na škole rukometa, nogometa, odbojke, košare i drugih.” – dodao je gradonačelnik.

“Izuzetna mi je čast što vas mogu pozdraviti na ovom Olimpijskom festivalu dječjih vrtića i to 18. po redu. Hrvatski olimpijski odbor je htio i uspio da se sportski duh počne razvijati od malih nogu, od vrtića. Borite se fer i bez plakanja, jer svi ste vi pobjednici.” – malim natjecateljima obratila se Zvjezdana Tuma – Pavlov i poželjela im puno uspjeha. “Cilj je mališane kroz ovo naučiti natjecati se, raditi u timu kako bi postali socijalni. Sport je bitan zbog zdravlja svakog pojedinca pa i djece, a mi njih očekujemo vidjeti u nekoj dobi kao vrhunske sportaše.” – dodala je Tuma – Pavlov.

Natjecala su se danas i djeca vrtića Zvončić, domaćina, koja se kroz cijelu godinu, ističe ravnateljica, spremaju za ovo natjecanje, a do sada su ostvarili zapažene rezultate.

“Mi od početka pedagoške godine vršimo inicijalna mjerenja, a naše pripreme temelje se na redovnoj tjelesnoj aktivnosti kroz koje promatramo djecu i njihove vještine. Od nedavno su se počeli održavati nešto aktivniji treninzi, a djeca sama pokazuju afinitete pa nema puno problema oko određivanja timova. Što se tiče organizacije sudjelovali smo na svim dosadašnjim radnim sastancima i davali svoje prijedloge kako bi ovo natjecanje bilo što bolje, uspješnije i kvalitetnije. Ova manifestacije ima cilj poticati interes djece za sport. što i mi potičemo u našem predloškom sustavu. Nije bitno pobijediti bitno je sudjelovati.” – rekla je ravnateljica vrtića Snježana Kanđera koja je istaknula da su našički mališani do sada imali zapaženih rezultata. Također najavila je i proslavu za djecu koja će se održati sutra na kojoj će ih počastiti te im uručiti zahvalnice za sudjelovanje.

Županijsku olimpijadu posjetio je i mališanima se obratio i izaslanik župana, Ivica Čeme te čestitao pobjednicima.

“U ime župana Osječko – baranjske županije i u moje osobno ime sve vas pozdravljam. Drago mi je biti na ovoj 18. olimpijadi, danas je vas ovdje stvarno velik broj iz čak 11 vrtića naše županije, a i sam se osjećam mlađe kad vidim ovoliki broj mališana. Svima želim dobre rezultate u športu, a neka pobjedi najbolji te ovim putem unaprijed čestitam pobjednicima.” – rekao je Ivica Čeme.

Najveća odgovornost bila je u rukama koordinatora natjecanja Vanje Prošića koji je istaknuo kako se danas natječe 400 djece, a da su vremenski uvjeti bili veliki izazov.

“Danas sudjeluje 400 djece iz 11 vrtića iz Osječko – baranjske županije, a pobjednici ove olimpijade idu na državno natjecanje koje će se održati do kraja godine. Organizacija je bila zahtjevna ponajviše zbog vremenskih prilika pa je i termin mijenjan nekoliko puta, a i rezervirali smo dvoranu kralja Tomislava za svaki slučaj.” – rekao je koordinator natjecanja Vanja Prošić.

Nakon svih održanih natjecanja zbrojeni su bodovi po kategorijama te se ukupnim zbrojem dobio poredak. Najbolji vrtić sa osvojenih 123 boda je domaćin, Dječji vrtić Zvončić Našice, drugo mjesto osvojili su mališani Sjenčice Osijek sa 109 bodova, a treće mjesto DV Đakovo sa 97. bodova. Najboljima su medalje uručili dogradonačelnik Hrvoje Šimić, predsjednik Mjesnog odbora Josip Matek i u ime NK Naška Ivan Keglević.

[aigpl-gallery id=”37370″]

Pročitajte još