15 uspješnih godina iza “Našičkog cvijeta” – Udruge osoba s invaliditetom Našice

“Našički cvijet” – Udruga osoba s invaliditetom Našice održala je redovnu izvještajnu skupštinu kojom je obilježila i 15 godina rada ove udruge. Podsjetimo, “Našički cvijet” je jedinstvena, dobrovoljna, nestranačka, nevladina, neprofitna, interesna, socijalno – humanitarna Udruga za promicanje humanitarnih, zdravstvenih, odgojnih, obrazovnih, kulturnih, socijalnih, informacijskih, sportskih i drugih interesa osoba s invaliditetom.

Skupštini su prisustvovali gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Našice i dugogodišnja suradnica Mirjana Rajković, članovi Udruge kao i njihovi korisnici te drugi uvaženi gosti.

“Našički cvijet” je u proteklih 15 godina ostvario 112 različitih projekata

Predsjednica Udruge Gordana Blagajac je otvorila skupštinu na kojoj je, između ostalog, bio predstavljen rad u proteklih 15 godina.

“Udruga djeluje na ovom prostoru već 15 godina, a u tih 15 godina smo ostvarili veliki broj projekata čiji je cilj poboljšanje kvalitete života djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom.” – istaknula je predsjednica Blagajac te se osvrnula na rad Udruge u proteklom periodu. “Izdvojila bih dugogodišnje projekte pomoćnik u nastavi pomoću kojeg je zaposleno 10 osoba te igraonicu “Našički cvijet” u kojoj su zaposlena 3 stručna suradnika.

Također moram spomenuti projekt osobne asistencije preko kojeg je zaposleno 14 asistenata za korisnike s najvećim stupnjem invaliditeta. Izdvojila bih još 8 geronto domaćica koje su radile u 48 domaćinstva u kojima su osobe s invaliditetom.” – rekla je predsjednica te zaključila kako je “Našički cvijet” do sada realizirao 112 različitih projekata i donio u svoju zajednicu prihod od 10,5 milijuna kuna koji je u potpunosti uložen u podizanje kvalitete života djece s poteškoćama u razvoju te osoba s invaliditetom.

Izvrsna suradnja Grada i Udruge se nastavlja

Rad udruge pohvalio je gradonačelnik Krešimir Kašuba naglasivši da je njihova najveći doprinos aktivno podizanje kvalitete života svih osoba s invaliditetom.

“Danas mi je bila posebna čast prisustvovati ovoj skupštini i zahvaliti se Udruzi na dosadašnjem radu i uspješnoj dugogodišnjoj suradnji. Svakako moram izdvojiti jedan od skorašnjih projekata, a to je projekt poludnevnog boravka. Grad radi na prenamjeni jednog objekta koji bi postao multifunkcionalni centar u sklopu kojeg bismo osigurali prostor za tu aktivnost. Pohvalio bih i njihov projekt “Zaželi” koji jedan od najboljih EU projekata pomoću kojega se zapošljavaju teško zapošljive osobe. Također, Grad Našice omogućava, osim logističke i financijske potpore te donacija, prilagođavanje dijelova grada za osobe s invaliditetom. Naglasio bih kako ćemo i dalje nastaviti potpomagati aktivnosti “Našičkog cvijeta” te im želim puno uspjeha i sreće u budućem radu.” – izjavio je gradonačelnik Kašuba.

Pročitajte još