Otvoren 9. Osijek Farm Show

Državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak je u petak, 3. lipnja 2022. godine, u nazočnosti zamjenika gradonačelnika Osijeka Dragana Vulina i predsjednika Udruge prodavatelja poljoprivredne mehanizacije i opreme RH Darka Aračića otvorio 9. Osijek Farm Show.


Ovaj sajam poljoprivredne mehanizacije se jednom godišnje održava u Sportskoj zračnoj luci Čepin – Osijek, tamo su predstavljeni svi noviteti poljoprivredne mehanizacije na jednom mjestu, a ove godine se održava prvog vikenda u lipnju, od 3. do 5. lipnja 2022.

Sajam Farm show vodeći je specijalizirani sajam u regiji

“Od kraja prosinca do danas objavili smo ukupno 20 natječaja za mjere ruralnog razvoja s ukupnom alokacijom sredstava od 1,75 mlrd. kn s ciljem povećanja konkurentnosti hrvatske poljoprivrede i sela. Sredstva će se u velikoj mjeri koristiti i za nabavu poljoprivredne mehanizacije i opreme kako bi na sto efikasniji način odgovorili na globalne izazove u proizvodnji hrane.

Sajam Farm show vodeći je specijalizirani sajam u regiji te se iz godine u godinu kvalitetno pozicionira brojem izlagača i izložbenim prostorom po uzoru na sajmove mehanizacije u Hannoveru i Bologni. Hrvatski poljoprivrednici imati će prilike tri dana vidjeti najsuvremenija rješenja u tehnologiji poljoprivredne proizvodnje te ostvariti poslovne kontakte s izlagačima, a u tome će im uvelike koristiti i sredstva koje osigurava resorno ministarstvo.” – istaknuo je državni tajnik Majdak prilikom otvorenja manifestacije.

Stric pivo

Pročitajte još