Županija dodjeljuje uskrsnice umirovljenicima

Uoči Uskrsa, najvećeg i najznačajnijeg kršćanskog blagdana, župan Ivan Anušić i ove je godine donio rješenje o isplati uskrsnica umirovljenicima s prebivalištem na području Osječko – baranjske županije, a čija je mirovina 1.200,00 kuna ili manja. Za tu namjenu osigurana su sredstva u proračunu Osječko – baranjske županije, a novac će se umirovljenicima dostaviti na kućne adrese.

Uskrsnicu mogu ostvariti i umirovljenici čiji ukupni iznos mirovina ostvarenih u RH ili iz bivših jugoslavenskih republika iznosi 1.200,00 kuna ili manje

Isplata jednokratnih novčanih pomoći povodom uskrsnih blagdana u iznosu od 150,00 kuna po osobi obavlja se prema Ispisu korisnika mirovine za Osječko – baranjsku županiju koji vodi Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje, i to za korisnike starosnih, prijevremenih starosnih i obiteljskih mirovina i korisnike invalidskih mirovina zbog opće nesposobnosti za rad i profesionalne nesposobnosti za rad, a korisnici nisu u radnom odnosu. Uskrsnicu mogu ostvariti i umirovljenici čiji ukupni iznos mirovina ostvarenih u Republici Hrvatskoj ili iz bivših jugoslavenskih republika iznosi 1.200,00 kuna ili manje, kao i drugi korisnici mirovine koji iz nekih razloga nisu na popisu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, a imaju navedeni iznos mirovine.

Županija poziva umirovljenike koji nisu na navedenom popisu HZMO-a, a također imaju mirovinu 1.200,00 kuna ili manje da podnesu zahtjev Upravnom odjelu za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Osječko – baranjske županije, Osijek, Županijska 4 ili da se jave na telefonski broj 031 221 658.

Pročitajte još