Započeo 2. memorijalni turnir u boćanju na travi u Lađanskoj

U Lađanskoj na nogometnom travnjaku NK Lađanska, s početkom u 14 sati započeo je 2. memorijalni turnir u boćanju na travi. Turnir se odigrava u čast poginulih hrvatskih branitelja iz mjesta Lađanske Ivicu Oreški, Karla Stojakovića i Valwentina Vonića kao i svih onih koji su svoje živote dali u obrani Republike Hrvatske. Organizator turnira je NK Lađanska uz pokroviteljstvo Grada Našica i športske zajednice Grada Našica, a na turnir se pravilo čak 24 ekipe iz velikog broja mjesta uz Našice.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME– Želja nam je što više ovakvih lijepih natjecanja da se događaju u i kod nas u selu Lađanska. Želimo pokrenuti selo, druženje jer smo primjetili da takvih događaja kod nas baš i nema.Ovo današnje natjecanje u boćanju je nešto odlično jer se okupio veliki broj udruga i klubova, pa samim time mislimo kako bi to mogla postati lijepa tradicija. Naravno u tome nam pomaže i Grad Našice pa bi se i ovom prilikom zahvalio gradonačelniku Grada Našica Krešimiru Kašubi kao i predsjedniku športske zajednice Nikoli Antoloviću koji su i danas ovdje sa nama. U selu uz NK Lađanska postoji i udruga žena Lađanska i to su dvije udruge koje vrlo usko surađuju na svim događajima pa tako i ovom. – rekao je Mišo Sržnjak predsjednik MO Lađanska.

Turnir je bacanjem balote otvorio gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba koji je naglasio važnost ovakvih okupljanja i druženja.

„Prije mjesec dana započeli smo s obilježavanjem 30. obljetnice oslobođenja Grada Našica od tzv. JNA te ustroja 132. brigade HV-a i ovo druženje i natjecanje je samo nastavak toga. Uz ostale događaje kojih je ovih dana stvarno puno, jučerašnjeg velikog koncerta u Našicama, danas se nalazimo u Lađanskoj. Cilj nam je kako govoriti i promicati istinu o Domovinskom ratu, ali tako i djelovanje u miru kada je vrlo važno druženje članova svih naših udruga i klubova kojih na našičkom području stvarno ima jako puno.” -rekao je među ostalim gradonačelnik Krešimir Kašuba.

Stric pivo

Pročitajte još