Vrijeme je godišnjih odmora: zaštitite svoj dom od provalnika!

Dolaskom ljeta počinje sezona godišnjih odmora, ali i sezona provalnika. Velik broj građana odlazi na ljetovanje i svoje stanove i kuće ostavlja praznima i bez nadzora.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEBroj provalnih krađa se udvostruči tijekom praznika i u sezoni godišnjih odmora, a mi vam donosimo nekoliko savjeta kako se zaštiti od provalnika.

Korisni savjeti

Odlaskom na godišnji odmor zatvorite sve prozore, balkonska vrata i sve druge moguće ulaske u kuću. No, ne spuštajte rolete do kraja i ne uklanjajte cvijeće s balkona kako kuća ili stan ne bi izgledali prazno. Ključeve od stana ili kuće nikad ne ostavljajte ispod otirača, u tegli za cvijeće i sličnim mjestima. Ključ ostavite pouzdanoj osobi koja će obilaziti vaš dom. Novac, kreditne kartice, nakit i ostale dragocjenosti ne ostavljajte u ladicama, u ormaru ili pod madracem, već ih pohranite na sigurno mjesto poput trezora u bankama ili ih dajte na čuvanje osobi u koju imate povjerenja.
Za zaštitu od provalnika preporučljive su i svjetiljke sa senzorom ili rasvjeta tijekom cijele noći, koja se automatski pali u sumrak. Jedan od najboljih zaštitnika protiv provalnika je svakako čovjekov najbolji prijatelj- pas. Rijetko koji provalnik će uči u kuću ili stan kad čuje lavež psa, a ne zna što ga čeka s druge strane, doberman, rottweiler ili pak malena pudlica.

Pročitajte još

Učitavanje...