Vrijedna donacija građanskoj inicijativi ParkRunners Našice

Na zahtjev ParkRunners-a Našice, a u dogovoru s Gradom Našice i gradonačelnikom Krešimir Kašuba jučer je na ulazu u Perivoj Pejačević postavljen betonski stol s dvije klupe koji će poslužiti svim posjetiteljima parka, naglasio je gradonačelnik.

„Često govorim kako su Našice grad udruga, a danas imamo priliku predstaviti građansku inicijativu na poseban način. Kako je rekao i njihov predstavnik, okupljaju se svaki petak, a trenutno ih ima 15-ak, ali očekuju da će se inicijativa širiti. Promoviraju zdrav život, sport, trčanje i druženje, a Grad Našice je prepoznao ovu inicijativu i u razgovoru s njima, donirali smo stol s klupama koji će služiti ne samo njima nego i svim posjetiteljima našeg prekrasnog parka. Ovim putem pozivam sve sugrađanke i sugrađane da se pridruže ovoj inicijativi građana.” – izjavio je Kašuba.

Promocija zdravog života i kulture trčanja

Predstavnik ParkRunners-a Nenad Mirković se zahvalio na donaciji naglasivši važnost suradnje s Gradom.

„Inicijativa je nastala s idejom da se građani slobodne volje okupe i zajedno trče. Okupljamo se u parku svaki petak u 18 sati i bilo bi nam drago da nam se pridruže i ostali sugrađani – od male djece do umirovljenika, svi su dobrodošli i svatko može prilagoditi dužinu trčanja i tempo, a cilj nam je promovirati zdrav život i kulturu trčanja. Ova donacija nam puno znači jer će biti od pomoći i nama kao i drugim posjetiteljima parka – poslužit će kao početna točka, ali i cilj gdje ćemo se okupljati nakon trčanja.” – zaključio je Mirković

„Sigurni smo da će dobro služiti svima posjetiteljima za odmor i druženje i zato molimo da ga se čuva i ne oštećuje.” – poručuju ParkRunnersi.

Pročitajte još