Vozili pod utjecajem alkohola

Vozili pod utjecajem alkohola

Vozili pod utjecajem alkohola

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske jučer, 20. veljače, na području ove policijske uprave u prometu su zatečena dva vozača od čega jedan vozač osobnog automobila i jedan vozač bicikla koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 21,10 sati u Josipovcu, kada je zaustavljen 47-godišnji hrvatski državljanin iz Josipovca, koji je upravljao osobnim automobilom uz prisutnost alkohola u krvi od 1,15 g/kg.

 

Pronašao bombu i streljivo

Jučer, 20. veljače u poslijepodnevnim satima, 71-godišnjak je u kući u Osijeku, u ulici Ante Paradžika pronašao ručnu bombu M75, četiri lovačke patrone i metak call. 7,9 mm. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu na siguran način je preuzeo sredstva.

Podsjećamo građane da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“. Oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.

Pozivamo sve građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

 

Prometne nesreće u protekla 24 sata

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće. U dvije nesreće je jedna osoba teže, jedna lakše ozlijeđena, a ostale prometne nesreće su za posljedicu imale materijalnu štetu. Dvije su se dogodile na području Baranje, a po jedna na području Osijeka i Donjeg Miholjca.

Pročitajte još